Florin Parnică și Pap Laszlo, autorii jafului de la Opera Maghiară, plasați în arest la domiciliu

Polițiștii clujeni au descoperit cine au fost autorii jafului de la Opera Maghiară. În urma perchezițiilor de la începutul acestui an, anchetatorii au cerut și obținut arestarea inculpaților Florin Parnică și Pap Laszlo, cei care au sustras 20.000 de lei de la caseria Operei Maghiare, în timpul spectacolului. Firul anchetei a condus până în județul Hunedoara, unde anchetatorii din cadrul IPJ Hunedoara au contribuit la capturarea suspecților, oferind sprijin celor de la SIC Cluj. 

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Cluj au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 34 și 35 de ani, bănuiți de comiterea unei fapte de furt calificat. În cadrul activităților investigative, au fost efectuate percheziții domiciliare, în municipiul Hunedoara. La data de 3 ianuarie a.c., în urma documentării activității infracționale a polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Hunedoara, la locuințele celor doi bărbați. Activitățile investigative au fost demarate la data de 6 decembrie 2021, când, din interiorul unei clădiri destinate spectacolelor culturale din municipiul Cluj-Napoca, au fost sustrași aproximativ 20.000 de lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri de interes în cauză, respectiv telefoane mobile, cartele SIM, instrumente de spargere, diferite scule, dar și articole de îmbrăcăminte. De asemenea, au fost ridicați aproximativ 7.500 de euro, cercetările continuând, pentru stabilirea provenienței acestora”, arată cei de la IPJ Cluj.

Judecătoria Cluj-Napoca a decis plasarea acestora în arest la domiciliu.

„În baza art. 227 C.p.p. respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Dispune arestul la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.01.2022 şi până la data de 02.02.2022 inclusiv, a inculpatului PARNICĂ FLORIN, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt calificat (...) impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa de mai sus, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza, precum şi obligaţia de a se supune restricţiilor stabilite prin prezenta încheiere. Dispune arestul la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.01.2022 şi până la data de 02.02.2022 inclusiv, a inculpatului PAP LASZLO, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat şi impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa de mai sus, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza, (...)atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, arată cei de la Judecătoria Cluj-Napoca.

Adauga comentariu