Florin Mureșan, primarul anchetat de ANI și demis de prefect, a pierdut și susținerea electoratului: PSD – 7,34%

După încheierea alegerilor europarlamentare din 26 mai, nori negri par să se fi abătut asupra primăriei comunei Baciu, administrată de ani de zile de către Florin Mureșan. După ce primarul din Baciu a fost demis de prefectul județului Cluj, Aurel Chereches, până și electoratul a încetat să mai creadă în bunele sale intenții, dar mai ales în capacitatea sa de a administra cu conștiinciozitate treburile unei comune cu nevoi tot mai mari. Ce-i drept, chiar așa suspendat din funcție cum este, Florin Mureșan anunța că va continua să-și caute dreptatea.

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, a declarat că decizia de demitere va fi atacată și că primarul Florin Mureșan este cel mai bun administrator al comunei Baciu de după 1990.

Decizia de suspendare din funcție poate fi atacată în instanță, iar reprezentanții PSD Cluj au spus că primarul din Baciu va face acest lucru.

De remarcat, că odată pierdut contactul cu realitatea concretă, din cauza problemelor de natură judiciară, Florin Moldovan a înregistrat un scor rușinos pentru PSD. Sau poate că acest scor se explică prin faptul că „la butoane” a fost viceprimarul comunei și nu Mureșan însuși?!

Oricum ar fi, PSD a fost zdrobit aici, în comuna „modernizată” de primarul pesedist Mureșan:

7,34% susținere. Mai puțin au înregistrat aici doar PMP și Pro România, două partiduțe mici, dar care au reușit jumătate din procentele incasate de pesedeul mureșan. 

Pe scurt, dramă în stare pură: cifrele sunt zdrobitoare, iar partidul de guvernământ a fost ferfenițat în fel și chip aici, în Baciu, și adus la cote de avarie. 

Nici reclama făcută de liderul PSD Cluj, Horia Nasra, el însuși pe funcție mai mult din mila Domnului (Dragnea oare?) decât pe baza competențelor și abilităților politice, nu i-au fost de ajutor băciuțului din comuna Baciu. 

„Florin este şi va fi alături de prieteni şi colegi, alături de echipa cu care a modernizat #Baciu în ultimii şapte ani!

O decizie nedreaptă a ANI nu poate şterge munca de ani de zile a unui om care şi-a dedicat fiecare zi comunităţii, un primar performant, un model pentru alţi edili.

Ioan Florin Muresan va ataca decizia şi eu cred că va câştiga.

Noi suntem alături de tine şi de ce ai făcut pentru comunitate!”, nota cu o săptămână înaintea alegerilor europarlamentare, liderul PSD Cluj, Horia Nasra. 

Pentru comunitate sau pentru comoditate, acest aspect încă trebuie lămurit.

Cert este că rezultatele alegerilor sunt halucinante aici:

USR-Plus – 30,50%. Un rezultat mai mult decât hipsteresc, un rezultat extraordinar, pentru o comunitate „modernizată” cu atâta sârguință de Florin Mureșan.

PNL – 28,57. Cei care nu au știut cum să riposteze mai deocheat, au votat cu partidul de „opoziție”, adică peneleul lui Boc, salvat ca prin minune de către Rareș Bogdan la nivel national, dar adus la sapă de lemn în fieful boccean de tișe-bude-tarci și alte personaje deocheate. 

UDMR – 19,51%. Un scor rezonabil, mai bun decât PSD de câteva ori. Cel puțin așa a apreciat electoratul de aici. 

Despre PSD, care a afost mureșanit în fel și chip aici, v-am spus ceva mai sus – 7,34%. Doar atât. 

Mai rău de atât a fost doar pentru PMP – 3,64 și Pro România – 3,03%. Dar raportând la scorul înregistrat de PSD într-o comună „modernizată”, după cum susține Horia Nasra, de un primar harnic, scorul celorlalte partiduțe este chiar nesperat de mare. Mai jalnic, nu se putea. 

Ba nu, ALDE a făcut doar 1,57%. Cu cele 7 procentele ale PSD, comuna Baciu pare să intre într-o nouă perioadă de „modernizare”. 

Băciuanii, adică locuitorii comunei, par să dea semene de oboseală. Aceștia ar vrea să de uitării problemele cu care s-a tot confruntat primarul lor, Florin Mureșan, din cauza cărora comuna nu și-a putut continua traseul modernist. 

Despre toată încâlceala în care a fost implicat de-a lungul timpului Florin Mureșan, puteți afla detalii mai jos.

CITEȘTE ȘI: Florin Mureșan, primarul din Baciu, după ce a aflat că ar putea fi suspendat: “Nu cred că e o problemă atâta de gravă să deții două funcții” 

Din păcate, scorul este decisiv. 

 

 

sursa foto: horianasra/facebook

Adauga comentariu