Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier

Liderii PNL l-au ales pe Florin Cîțu, actualul ministrua al Finanțelor, pentru funcția de premier. Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că PNL va merge la consultările oficiale de la Cotroceni cu varianta Florin Cîțu premier. De asemenea, Orban a anunțat că PNL va negocia cu USRPLUS, cu UDMR și cu minoritățile pentru a forma o majoritate parlmentară.

”Biroul Politic Național al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Câțu. Am stabilit partenerii cu care vom purta discuții pentru formarea majorității parlamentare. Este vorba de USRPLUS, UDMR și vom purta negocieri și cu grupul minorităților. există șansa formării unei majorități parlamentare. am decis formarea unei echipde negociere Orban și Câțu. Cred că este o propunere foarte bună și sper să reușim să constituim majoritatea parlamentară și într-un timp cât mai scurt să reușim investirea Guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

Florin Cîțu a avut și el o scurtă declarație prin care a mulțumit colegilor pentru nominalizare, iar obiectivul este votarea unui Guvern cât mai repede.

”Vreau să le mulțumesc colegilor din PNL pentru încredere. Este o onoare această nominalizare. Obiectivul este formarea majorității pentru a avea cât mai repede un Guvern votat”, a declarat Florin Cîțu.

PNL a mai votat în ședință ca Ludovic Orban să fie susținut de partid pentru șefia Camerei Deputaților.

Florin Cîțu a fost desemnat premier și în primăvara acestui an, dar a venit pandemia și Cîțu nu s-a putut bucura de această funcție.

 

Adauga comentariu