Floreștiul, terorizat de găști de „golani”. Cetățenii sunt agresați fizic și verbal, iar autoritățile statului asistă neputincioase

Cetățenii din Florești susțin că în ultima perioadă au apărut o serie de „găști” care agresează fizic și verbal în special copiii. Ultimul incident a avut loc într-o stație de autobuz, când mai mulți copii care se întorceau de la școală au fost agresați de un grup de tineri. 

,,Vă rog frumos cei care ați fost în seara aceasta în stație la M 21 pe Bucium la ora 20.30 și ați văzut gasca de golani care s au legat de copii de 15 ani să îmi scrieți în mesaj privat. ACEȘTI GOLANI NU POT SĂ ÎȘI FACĂ AȘA DE CAP FĂRĂ SĂ NICI UN MOTIV. Pe viitor putem fi noi victime. Trebuie da ți pe mâna poliție doar cu ajutorul vostru cei care ați fost martori la eveniment. Copii așteptau autobuz sa vină acasă.”, a postat pe o rețea de socializare probabil o mămică îngrijorată.

Aceasta susține că băiatul său a fost lovit și a scăpat doar pentru că a reușit să se ascundă în scara de bloc unde locuia bunica lui.

Postarea a stânit un val de comentarii de la persoane care recunosc că și ei sau copiii lor au fost victimele unor astfel de grupuri. Aceștia susțin că nu doar că tinerii sunt agresivi, însă unii dintre ei au ajuns să fure în autobuze sau în magazine. Au existat o serie de plângeri de la mai mulți floreșteni care susțin că le-a dispărut portofelul în timp ce se aflau la cumpărături. 

”Atenție la buzunare, stimati cetateni! Doua domnisoare mai bronzate mi-au desfăcut ghiozdanu-n Lidl Floresti, noroc ca am simțit. Cei de la Lidl nu pot face nimic, fără prezența poliției și fără plângere scrisă la poliție, deci tot ce e posibil ca domnisoarele sa nu fi iesit cu mana goala din magazin”, dezvăluie o femeie care a fost aproape să fie victima unui furt.

Prea puțină lume ajunge însă să facă plângere la poliție, poate și pentru că cel mai adesea polițiștii nu reușesc să îi identifice pe agresori, sau și dacă îi identifică aceștia sunt minori și nu au ce să le facă. 

Un grup de astfel de hoațe acționează de ani de zile și în Cluj-Napoca, dar deși polițiștii știu cine sunt nu le poate face nimic. Maxim le amendează, însă acele amenzi nu vor fi plătite niciodată. 

Autoritățile statului nu pot să declare că sunt legate de mâini, asta în timp ce golanii și hoții își fac de cap. Cetățenii din Cluj-Napoca sau Florești trăiesc cu teamă că vor fi jefuiți, sau mai grav că le vor fi agresați copiii. Polițiștii clujeni trebuie să găsească soluții pentru a stopa aceste fenomene. Dacă sunt anumite zone care au fost identificate de cetățeni ca fiind problematice, atunci ar trebui să patruleze acolo mai des, pentru a-i descuraja pe golanii care profită de clemența poliței. 

Poliția Locală Florești ar trebui să acorde mai multă importanță acestui fenomen, mai ales că acum nu îl mai au pe Șulea care să îi țină ocupați cu amendarea cetățenilor pentru ceea ce postează pe Facebook.

Adauga comentariu