În Florești se construiește o școală nouă. Terenul a fost donat de investitorul imobiliar Emil Cibu

Primarul comunei Florești, Horia Șulea a anunțat că va începe demararea unei noi școli în comună. Noua școala gimnazială ar urma să aibă 36 de săli de clasă (20 pentru clasele 0-4 si 16 pentru clasele 5-8), laboratoare, sală festivă, atrium, bibliotecă, sală de sport, cabinet medical, cabinet psihologic. 

Șulea nu uită să se laude și cu școala, creșa și grădinița inaugurate recent, dar omite să menționeze că aceste lucrări s-au întins pe parcusrul a patru ani. |Dar și că în ciuda speranțelor părinților, prima creșă de stat din Florești nu a fost încă dată în funcțiune din lipsă de personal. Acum, Șulea se pregătește cu un alt proiect numai bun pentru campania electorală de anul viitor. Lipsa locurilor în școli, creșe și grădinițe este o problemă presantă a Floreștiului.

”Tineti minte, acum cativa ani, tot asa, prezentam pozele temelor de proiectare privind o scoala, o cresa, o gradinita… Acum, scoala, cresa si gradinita sunt finalizate si date in functiune. Scoala va avea o suprafata construita propusa de 4500 mp, S-D+P+2E+Etaj retras, suprafete verzi de minim 35%, adica 2177 mp pe sol si terase verzi”. este mesajul primarului Șulea.

Terenul în suprafață de 6222 de mp situat în zona Porii-Eroilor a fost donat de către dezvoltatorul imobiliar Emil Cibu. Cibu figurează cu 5 firme, patru dintre ele au fost radiate, rămânând doar firma Luxor Impex SRL, o firmă înființată în 1993. Cibu figurează ca și administrator al acestei firme, deținute de Cibu Dorina. În 2018 firma a avut doar 2 angajați, o cifră de afaceri de 183.223 lei și un profit net de 37.842. Obiectul de activitate este Comert cu amanuntul al ceasurilor si bijuteriilor, in magazine specializate. Cibu nu deține calitatea de asociat sau administrator în firma Luxor Residence, cea care a construit ansamblurile imobiliare Luxor 1,23. Cibu a înființat această firmă în 2010, ulterior în 2011 a concesionat părțile sociale către Feuredean Ionaș care este și administratorul acestei firme.Emil Cibu a continuat să construiască blocuri prin intermediul firmei Luxor Residence. 

În 2018 Sorin Emil Cibu avea 21.277.240 lei datorie la bugetul de stat.

Emil Cibu s-a înțeles cu primarul Șulea să doneze suprafața de teren necesară pentru școală, în schimbul aprobării PUZ-ului pentru lucrarea „Elaborare P.U.Z. – CONSTRUIRE ANSAMBLU DE FUNCȚIUNI MIXTE, ÎMPREJMUIRE INCINTĂ, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI, ORGANIZARE DE ȘANTIER, OPERAȚIUNI NOTARIALE DE DEZMEMBRARE ȘI ALIPIRE” – str. EROILOR, F.N”. 

Pe terenul de 98.000 de mp, Cibu intenționează să construirea a șase blocuri cu regim de înălțime P+6E+E retras, clădiri de birouri și un hotel, dar și o piață cu spații comerciale și parc, potrivit floresti24.ro. Practic, Cibu și-a urmărit propriul interes. A decis că donarea unei părți infime din acest teren reprezintă un sacrificiu mic pentru atingerea propriilor scopuri.

Adauga comentariu