Floreştenii scapă de gunoaie! 15 utilaje adună de zor cele peste 500 de tone de deşeuri

Pentru locuitorii din Floreşti e zi de sărbătoare! 15 utilaje mişună prin comună pentru a-i scăpa pe locuitori de munţii de gunoaie care tronau de săptămâni întregi peste ghenele subdimensionate şi preapline.

Miercuri, primarul Horia Şulea şi consilierii locali au suspendat pentru 90 de zile contractul cu Quatro Eco Salub, pentru a putea atribui direct un contract temporar de ridicare a deşeurilor.

Şulea s-a mişcat rapid, a chemat la discuţii mai multe companii, iar în această dimineaţă 15 utilaje ale Strict Prest, companie administrată de Mircea Vereş au si inceput treaba.

Suspendarea contractului cu Quatro Eco Salub şi atribuirea directă a contractului a fost singura variantă, din punct de vedere legal, au afirmat Horia Şulea şi Alin Tişe, în cadrul unei conferinţe de presă.

Zilele acestea maşinile vor lucra pentru a scoate gunoiul din comună, iar de săptămâna viitoare se va urmări crearea unui program, făcut de aşa manieră încât să acopere necesităţile populaţiei.

Horia Şulea a afirmat că nu se va modifică tariful, acesta urmând să se păstreze şi în perioada imediat următoare la 8 lei de persoană.

Cu aceasta ocazie si prefectul Vuscan rasufla usurat, deoarece nu se va mai prezenta primarul din Floresti in fiecare luna, solicitand instaurarea starii de urgenta.

Adauga comentariu