Florestenii s-au saturat de Quatro Eco Salub. Firma a ajuns in colimatorul OPC Cluj

Firma de salubritate Quatro Eco Salub, responsabila cu ridicarea gunoaielor din patru comune ale judetului Cluj, se afla in colimatorul Oficiului pentru Protectia Consumatorului. Cetatenii, nemultumiti de activitatea prestata de firma de salubritate manageriata de catre Livia Baica, au depus zeci de plangeri la OPC Cluj si astepta, cu sufletul la gura, solutionarea acestora.

Nerespectarea programului de ridicare a deseurilor de la populatie de catre firma de salubritate Quatro Eco Salub a determinat ca mai multi cetateni ai comunei Floresti sa depuna plangeri impotriva acesteia la OPC Cluj. Nemultumiti ca sunt nevoiti sa stea saptamani la rand cu gunoaiele sub geam, florestenii au luat cu asalt birourile OPC Cluj pentru a-si revarsa frustrarile fata de serviciul prestat de catre Quatro Eco Salub. Reprezentantii institutiei au confirmat faptul ca s-au inregistrat mai multe plangeri din partea cetatenilor cu privire la modul de respectare a prograului de ridicare a gunoaielor de pe raza comunei Floresti.

“Firma Quatro Eco Salub a fost sanctionata de catre inspectorii OPC.  Nu va putem comunica sub ce forma, deoarece mai avem inregistrate plangeri, inca nesolutionate. Dupa solutionarea acestora, va vom pune la dispozitie masurile luate. Va rugam sa ne transmiteti o solicitare scrisa pentru a putea avea acces la aceste informatii. Va multumim pentru intelegere”, au declarat, contactati telefonic, reprezentantii OPC Cluj.  

Quatro Eco Salub nu este pentru prima data sanctionata de catre o institutie a statului pentru incalcarea legii. Pe parcursul anului 2011 trei dintre masinile firmei, in timp ce isi desfasurau activitatea de colectare si transport a deseurilor, au fost surpinse circuland fara rovinieta pe drumul  national E 60. In urma punerii in aplicarie a amenzilor, SC Quatro Eco Salub, societate infiintata de catre comunele Gilau, Floresti, Capus si Maguri-Racatau pentru colectarea deseurilor menajere, a solicitat consiliilor locale, cu alte cuvinte actionarilor, aprobarea unui credit bancar pentru a achita sumele imputate in valoare de aproximativ 110.000 de lei (peste 1 miliard de lei vechi), aici fiind incluse si penalitatile.

La vremea respectiva SC Quatro Eco Salub SRL pentru colectarea gunoaielor din cele patru comune utiliza doar trei masini, iar in prezent pentru aceasta activitate parcul auto imbogatindu-se cu alte trei, totalul fiind de 6 autovehicule la peste 50.000 de locuitori. Cele 3 masini pentru care s-a dispus in 2011 sanctionarea cu amenda au circulat pe E60 fara a detine roviniete. Masinile au fost trase pe dreapta si societatea condusa de Livia Baica a fost obligata sa plateasca aproximativ 25.000 de euro. Cum amenda nu a fost achitata au inceput sa curga penalitatile si asa s-a ajuns ca firma  Quatro Eco Salub sa datoreze statului suma de aproximativ 110.000 de lei.

Nicio masura de sanctionare administrativa  nu a fost luata impotriva directoarei Livia Baica ca urmare a faptului ca, desi stia ca masininle nu detineau rovinieta, a permis cirulatia acestora pe drumurile nationale. Ramane de vazut ce masuri de sanctionare vor lua inspectorii OPC Cluj in urma zecilor de reclamatii venite in aceasta vara din partea locuitorilor comunei Floresti la adresa Quatro Eco Salub si cine va plati amenzile?  Dupa zicala "cel mai prost manager al bunului public este Statul Roman", este de inteles de ce mai este tinuta pe brate, in functia de director general de catre cei 4 primari de comune, Livia Baica. Daca in 2011, managerului Livia Baica  nu i-au fost imputati banii pentru amenzile primite ca urmare a faptului ca a permis ca masinile societatii sa circule fara rovinieta, cel mai probabil ca nici de aceasta data, sanctiunile aplicate de OPC nu ii vor fi imputate iar "fraierul de contribuabil" va trebui sa suporte inca o data, din buzunarl propriu, amenzile aplicate. Domnilor primari, pana cand sunteti dispusi sa tolerati "impotenta manageriala" a conducerii Quatro Eco Salub, numita, in calitate de actionari, chiar de catre domniile voastre? 

Comentarii

swift

25.08.2016 03:54

"societatea condusa de Livia Baica a fost obligata sa plateasca aproximativ 25.000 de euro. Cum amenda nu a fost achitata au inceput sa curga penalitatile si asa s-a ajuns ca firma  Quatro Eco Salub sa datoreze statului suma de aproximativ 110.000 de lei" Dupa penalitati amenda s-a facut mai mica? 25.000E > 110.000 lei

Platit

10.12.2016 14:53

Nu este mentionat in acest articol cîti floreșteni au înterziat cu plata la firma de salubrizare.  Hmmm.  Poate ca firma are probleme, dar și oameni nu sunt fara vina. 

Adauga comentariu