Floreștenii i-au făcut Centurii de Sud Veșnica Pomenire. La eveniment au asistat și câțiva jandarmi „curioși”

Astăzi a avut loc Veșnica Pomenire a Centurii de Sud din Florești. Deja de mai bine de 7 ani, mult promisa stradă se naște în fiecare an electoral, apoi e resuscitată, pentru ca în final să fie îngropată. Și pentru că floreștenii s-au săturat să respire doar praf și promisiuni deșarte, s-au adunat azi cu mic cu mare, cu cățel și cu purcel, să îi facă Parastasul Centurii de Sud. Încă de la orele stabilite pentru întâlnire, deja zeci de cetățeni erau adunați pe o parte a drumului. Încet, pe partea cealaltă, și-au făcut apariția și jandarmii.

 

 

După câteva minute, imaginea s-a transformat. Exact ca în scenele western, de o parte a drumului prăfuit erau floreștenii, cu mai mulți căței de talie mică. De cealaltă parte, erau jandamrii, înșirați perfect și păziți de un câine fioros. Și pentru ca tabloul să fie complet, între ei, o cruce mică, câteva mesaje, flori și lumânări.

 

 

Așa și-au petrecut câteva zeci de floreșteni ziua de duminică. Oameni sătui de promisiuni care nu se mai îndeplinesc. Oameni care abia așteaptă să vină campania electorală, poate-poate, se mai face ceva la ei în comună.

 

 

sursa foto: Facebook/Traiesc in Floresti

Adauga comentariu