Floreștenii care locuiesc în ansamblul ANL, speriați că pământul de la șantierul bazei sportive va aluneca peste blocurile lor: ”Dacă vine o ploaie mare și spală pământul ne îngroapă de vii”

Locuitorii din apropierea șantierului pentru noua baza sportivă din Florești sunt speriați de faptul că pământul ar putea în orice moment să alunece peste blocurile în care locuiesc. Aceștia reclamă faptul că cei care se ocupă de această investiție nu au făcut nicio consolidare a terenului unde urmează să fie realizată noua bază sportivă.

”În Zona blocurilor ANL din Floresti se va construi se pare un stadion. profitind de acest lucru se aduce pamant de pe șanrtierele din Floresti. Problema este ca au inaltat locul cu pamant pana la nivelul acoperisurilor blocurilor ANL. Cum e posibil sa construiesti pe un teren NESTABILIZAT? Dacă vine o ploaie mare si spala pamantul ne ingroapa de vii”, semnalează un locuitor din zonă.

De asemenea, floreștenii reclamă faptul că nu există niciun panou care să indice informații privind investiția care se derulează. Copiii se joacă în continuare în zonă, existând pericolul real al unor alunecări de pământ.

”În zona nu exista nici o atentionare care sa ne arate ce anume se construieste, locul nu este ingradit iar copiii se joaca in zona. in ultimele zile au lucrat intr-un mod alert”, potrivit locuitorilor din zonă.

Primarul Horia Șulea a anunțat că a fost predat către CNI amplasamentul din zona ANL pentru realizarea unei Baze Sportive tip 1.

Suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 13.202 mp (dimensiuni minime lungime 164m, lățime 80,5m)

Baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:

  • -Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori
  • -Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m
  • -Clădire vestiare și administrativă
  • -Parcare autovehicule și autocar

Valoarea estimată pentru Baza sportivă de tip 1 este de 8,15 milioane lei (1,6 milioane euro)

Ziar de Cluj a făcut o solicitare către Primăria Florești pentru a afla informații despre modul în care se va derula acest proiect și măsurile care vor fi luate pentru a proteja locuințele oamenilor.

Adauga comentariu