FISC 2013 a inceput in forta: s-a ras cu lacrimi la spectacolul de deschidere

Prima editie a Festivalului International de Stand Up Comedy (FISC) a inceput in forta. Spectacolul de deschidere care i-a adus pe scena pe Teo, Vio si Costel s-a jucat cu casa inchisa. In sala au fost aduse zeci de scaune suplimentare, iar spectatorii au stat inchesuiti chiar si pe scari. S-a ras cu lacrimi aseara, la deschiderea FISC 2013. Cei trei performeri au reusit sa starneasca hohote si aplauze prelungite din partea celor peste 800 de spectatori prezenti in Casa de Cultura a Studentilor.
“La Cluj, show-urile sunt foarte bune, de obicei. Sunt sigur ca festivalul o sa mearga bine, mai ales dupa seara asta foarte misto. E foarte interesanta ideea cu spectacole in limba maghiara, romana si engleza”, a spus Teo.
Referitor la impedimentale pe care le-a intalnit festivalul chiar inainte de a lua nastere, entertainerii spun ca e o obisnuita in Romania.
“De cand a aparut la noi, de 10 ani, stand-up-ul a fost un monstru care s-a hranit din bilete, din oameni care au platit sa vina sa vada. Oameni care vor sa-ti dea bani, nu cei de la stat. Noi suntem la nivel mic, ca spectacol. Ce e mai mare, ca organizare, ce trebuie sa treaca pe la consilieri si alte capete luminate…atat de urat e efortul si dai peste niste piloni d’astia absurzi, incapatanati si bolnavi, de nu-ti mai vine”, a marturisit Costel.
La cum a fost startul, asteptarile organizatorilor FISC au fost indeplinite, au martusrisit acestia penstru Ziar de Cluj.
“Ne asteptam la peste 4.000 de spectatori in toate zilele festivalului. Asta nu face decat sa ne dovedeasca atat noua, cat si autoritatilor locale, ca festivalul merita si va merita si in continuare sa fie sprijinit”, spune Iancu Serbanescu, unul dintre organizatori.
Inca 5 zile de FISC Seara de azi e dedicata maghiarilor: show cu Csenki Attila, Felméri Péter si Szobácsi Gergő. Joi seara va avea loc finala Competitiei Nationale de Open Mic, care si-a propus sa ofere sansa celor mai buni tineri comedianti din Romania sa se afirme pe scena Festivalului International de Stand up Comedy. In perioada 10-31 octombrie, s-au putut inscrie in competitie comediantii care au trimis un video in care sustineau un moment de stand up comedy. In final, in concurs au fost acceptati 10 tineri comedianti, dintre care primii 4 care au acumulat cele mai multe voturi vor fi prezenti la Cluj-Napoca, pe scena Casei de Cultura a Studentilor, in data de 7 noiembrie, pentru a-si demonstra talentul in fata a sute de spectatori:. Programul de vineri cuprinde un show de stand up comedy cu Andrei Ciobanu, Sergiu Floroaia si Nicu de la Comedica. Sambata, la Cinema Marasti, va avea loc proiecţia unei colectii de momente de stand up comedy international , iar duminica, 10 noiembrie, va fi Gala de inchidere a FISC 2013: Show de Stand up Comedy cu Castigatorul Competitiei Nationale de Open Mic, Catalin Bordea si Dan Badea.  

Adauga comentariu