Firmele de casa ale Primariei nu au terminat la timp pasajul Garii

La o luna si jumatate peste termenul de finalizare anuntat de autoritati, pasajul din Piata Garii este inca in santier. Desi trebuia sa fie circulabil din 30 iulie, pasajul este inchis, iar ultima licitatie pentru placarea peretilor s-a atribuit abia la inceputul lunii septembrie.

Pentru a ajunge in statia de tramvai calatorii traverseaza ilegal strada la coltul strazii Horea. Asta pentru ca din luna mai pasajul este in santier.

“Proiectul se va derula in doua etape. Prima, modernizarea acestui pasaj, care nu a mai fost reparat de la crearea lui (inteleg ca este vorba de anul 1987), pentru a-l putea reda circulatiei publice in conditii decente, normale. Este o lucrare care valoreaza 400.000 lei si va fi incheiata la sfarsitul lunii iulie, deci din luna august aici ar trebui sa se circule in conditii decente”, a declarat primarul Emil Boc la finalul lunii mai.

Cu toate acestea nici astazi nu se poate circula in pasaj. In 4 septembrie s-a atribuit contractul in valoare de peste 190.000 de lei pentru placarea peretilor societatii Ando Construct. In total lucrarile la pasajul Garii costa aproape 400.000 de lei.

Pentru executarea lucrarilor de reparatii (constructii, instalatii electrice si instalatii sanitare) s-au incheiat contracte subsecvente la acordurile cadru existente pentru efectuarea reparatiilor la imobilele aflate in patrimoniul Municipiului Cluj Napoca cu SC Andoconstruct SRL, respectiv SC Servinstal Import Export SRL, in urma organizarii procedurii de reofertare. Valoarea totala a lucrarilor este de 389.051 lei, din care constructii - 345 .133 lei, instalatii sanitare -10.076 lei si instalatii electrice - 33.842 lei.

In cea de-a doua etapa ar urma sa se faca legatura cu pasajul aflat in proprietatea CFR, valoarea contractului fiind de un milion de euro. Licitatia se afla la a treia strigare, primele doua editii fiind anulate din lipsa de oferte.

Ando Construct este una dintre firmele de casa ale Primariei. Societatea a amenajat restaurantul Memo 10 pentru 400.000 de lei in 2011, anul acesta, impreuna cu Servinstal Import Export a facut lucrarile la Cantina Hoia pentru care a incasat 600.000 de lei. Societatea a mai realizat lucrari de reabilitare a mai multor obiective din oras precum cinematograful Marasti sau sedii de primarii de cartier. De departe cel mai cunoscut contract a fost pentru reabilitarea Zidului Cetatii de pe strada Potaissa. Curtea de Conturi a retinut in 2011 ca Ando Construct a incasat de la Primarie 90.000 de lei nelegal.

Si Servinstal este o firma favorizata de Primarie. Ultimul contract din palmares este de jumatate de milion de lei pentru intretinerea cismelelor din oras pentru o perioada de 2 ani. De asemenea Primaria a platit peste 240.000 de lei, in 2013, doar pentru reparatiile fantanii arteziene din Piata Avram Iancu. In 2012, Primaria Cluj-Napoca a platit tot firmei Servinstal 113.000 de lei pentru intretinerea si reparatiile tuturor fantanilor si cismelelor din oras. Servinstal a mai incasat anul acesta peste 540.000 de lei pentru amenajarea cresei Albini si aproape 300.000 de lei pentru igienizari, reparatii acoperis si pardoseli, tamplarie PVC si amenajare grup sanitar la Liceul Teoretic Avram Iancu.

Servinstal este societatea lui Ioan Pintican, fiind administrata de el si de Elena Pintican. Pentru anul ce a trecut a raportat o cifra de afaceri de 3,3 milioane de lei si un profit de aproape 700.000 de lei.

Asociatul unic al Ando Construct este Elena Pintican, iar administratorul e Ioan Pintican. Firma are acelasi sediu social cu cel al Servinstal. Cifra de afaceri pe anul trecut a fost de 1,5 milioane de lei, iar profitul de peste 250.000 de lei.

Reprezentantii Primariei nu au oferit, pana la aceasta ora, explicatii cu privire la intarzieri. Vom reveni cu punctul lor de vedere.

Adauga comentariu