Firma Valex Orizont, care a avut mai multe contracte cu Primăria Jucu, vrea să ridice un mini cartier de case în comună

Dezvoltatorii imobiliari au început de mai mult timp să se extindă în afara localităților Florești, Baciu sau Apahida. Cei care caută să își achiziționeze o locuință au început să fie dispuși să se mute mai departe de oraș dacă asta înseamnă că vor scăpa de haosul urbanistic din cele trei localități limitrofe Clujului. 

Astfel că localități precum Jucu au început să devină atractive pentru constructorii de locuințe. În special dacă e vorba de locuințe unifamiliale. Sunt mulți clujeni care își doresc să se mute din apartamente, iar o casă ceva mai departe de Cluj-Napoca ar putea fi achiziționată la un preț mai accesibil. 

În cadrul comisiei de urbanism a județului Cluj s-a discutat aducerea unui teren agricol în intravilanul comunei Jucu pentru a demara un proiect de construire de locuințe familiale sau unifamiliale, dar și de amenajare a unui parc. Terenul are o suprafață de 17.400 mp.

Actualmente terenul studiat este liber de constructii si are acces din drumul DJ109D. Conform CF, categoria de folosinta a terenurilor este:arabil. 

Terenul este împărțit în 29 de parcele a câte 500 de mp fiecare. 

Regimul de inaltime care va fi propus este de P+M.

„Spatiile neutilizate pentru constructii, terase, circulatii, punct gospodaresc sau parcaje, vor fi intretinute ca spatii verzi plantate cu vegetatie de inaltime mica si mijlocie, pentru un ambient placut si in intentia de a pastra calitatile mediului”, menționează arhitecții.

Accesul se va realiza din noul drum propus care va avea acces direct la drumul judetean DJ 103V.

Beneficiarul este o firmă care a avut mai multe contracte cu primăria Jucu în ultimii ani

Beneficiarul aceste construcții este o firmă din județul Maramureș, VALEX ORIZONT S.R.L. În 2019 și 2020, firma a încheiat mai multe contracte cu primăria, cele mai multe prin încredințare directă. Astfel, firma VALEX ORIZONT s-a ocupat de:

Realizarea capelelor mortuare din Jișea și din Gădălin - 419,706.69 pentru fiecare contract.

Amenajare curte si anvelopare Camin Cultural Jucu de Mijloc  220,307.70 lei

 Reparații la blocuri de locuințe din Jucu de Sus - 448,056.21,

Anvelopare scoala , loc Jucu de Mijloc 66,191.19

Construire cămin cultural Vișea.

Singurul contract obținut prin lictiație presupune proiectare și execuția unor locuințe sociale și amenajări exterioare în comuna Jucu, judetul Cluj, valoare contractului fiind de 9,3 milioane de lei.

Firma Valex Orizont este deținută de Vălean Alexandru Victor și Vălean Ancuța Ramona. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro și profit de 298.391 de euro.

 

 

 

Adauga comentariu