Firma unui fost condamnat penal pentru dare de mită va moderniza strada Mihail Kogălniceanu

Licitația pentru modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu din centrul municipiului Cluj-Napoca a fost adjudecată din a doua încercare. La prima licitație a depus ofertă din partea firmei Diferit care are mai multe contracte cu Primăria, dar a fost descalificată. La a doua licitație, tot o singură ofertă a fost depusă – din partea asocierii Astor Com Târgu-Mureș și DE Construct Project Consult Cluj-Napoca. Unicul asociat și administrator al firmei Astor Com este Petrică Mihai Sala, care, în 2012, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Asocierea Mureș – Cluj a fost declarată câștigătoare. Valoarea contractului este de 10,3 milioane euro – fonduri europene.

Astor Com Târgu Mureș are doi asociați: Petrică Mihai Sala (70%) și Maria Daniela Sala (30%). Obiectul de activitate al firmei este lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. În urmă cu doi ani, firma avea o cifră de afaceri de 10,4 miloane euro, profit net de peste 1,3 milioane euro și 168 de angajați.

DE Construct Project Consult Cluj-Napoca este deținută de Alin Irinel Vlădan și are obiect de activitate activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea. În 2019, firma a avut o cifră de afaceri de 901 mii euro, profit net de 248 mii euro și 8 angajați.

Petrică Mihai Sala s-a înscris la licitație deși a fost condamnat pentru dare de mită, în 2012. Într-un comunicat oficial al DNA se arată că Petrică Mihai Sala a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru dare de mită.

Redăm integral comunicatul DNA din 2012:

Prin decizia penală nr. 3.705 din 14 noiembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului TĂUTU IOAN, inginer senior la INOCSA INGENIERIA S.L. MADRID - Sucursala Bucureşti, la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Condamnarea inculpatului SALA PETRICĂ MIHAI, administrator al S.C. ASTOR COM S.R.L., la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Condamnarea inculpatului SALA SILVIU VASILE, director în cadrul S.C. ASTOR COM S.R.L., la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Instanţa a interzis inculpatului Sala Silviu Vasile, timp de 6 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Dispune confiscarea specială de la inculpatul Tăutu Ioan a sumei de 12.000 de euro.
Obligă inculpaţii la plata a câte 200 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 30 septembrie 2010

Adauga comentariu