Firma unui consilier local PSD din Negresti Oas se va ocupa de dirigentia de santier pentru modernizarea malurilor Somesului. El este si administratorul companiei Lescaci, a fiicei controversatului om de afaceri Ioan Ciocan

ZSN Cardinal din satul Orasul Nou Vii, judetul Satu Mare a castigat contractul pentru dirigentie santier pentru revitalizarea malurilor Somesului zona 1 – Lunca Somesului Mic. Firma este a consilierului local PSD, Dan Adrian Andreka din cadrul Primariei Negresti Oas, judetul Satu Mare. Social democratul este si administrator al firmei Lescaci COM Negresti Oas, care acum este a Biancai Ciocan, fiica controversatului om de afaceri Ioan Ciocan, care a avut sute de contracte cu statul.

Contractul in valoare de aproape 330.000 lei pentru servicii de dirigentie santier pentru proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizata aferent Somesului, modernizarea si extinderea infrastructurii pietonale si ciclistice pe malurile raului zona 1 – Lunca Somesului Mic“ a fost castigat de ZSN Cardinal.

Firma a fost infiintata in 2018, are obiect de activitate activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea si il are asociat unic si administrator pe Dan Adrian Andreka. Anul trecut, firma a inregistrat 61.500 euro cifra de afaceri si profit net 39.100 euro. In 2019, valoarea veniturilor totale a fost de aproape 24.000 euro, iar profitul a fost de 19.300 euro. ZSN Cardinal are un singur angajat.

Dan Adrian Andreka apare administrator si la firma Lescaci COM SRL din Negresti Oas, judetul Satu Mare. Firma a fost infiintata in 1994, o are asociat unic pe Bianca Angela Ciocan si are obiect de activitate construcii hidrotehnice. Anul trecut, compania din Negresti Oas a rulat o cifra de afaceri de 6,4 milioane euro, profit net de 693 mii euro si 154 salariati.

Pana in 2016, Lescaci COM SRL il avea asociat pe omul de afaceri Ioan Ciocan, dar acesta a trecut firma pe fiica sa, Bianca Angela Ciocan.

Potrivit unei anchete realizata de Romania Curata, Ioan Ciocan alias ”Nonu” (ginerele unui influent PSD-ist din nordul tarii), e chiar cel care i-a amenajat lui Laszlo Borbely celebrul apartament de pe Calea Victoriei, una din zonele ultracentrale ale Capitalei.

In 2017, anul publicarii anchetei Romania Curata, referitor la legaturile lui Ioan Ciocan cu Lescaci Com SRL, directorul si administatorul Adrian Andreka a incercat o rupere de trecut:

”Domnul Ciocan nu are nici o legatura cu societatea noastra. Pur si simplu nu are nicio legatura cu societatea in momentul de fata”.

Cu toate ca Adrian Andreka s-a delimitat insistent de predecesorul sau Ioan Ciocan, Andreka a fost ales in 2015 vicepresedinte al organizatiei de tineret a PSD Negresti Oas. In aceeasi filiala politica judeteana vicepresedinte era socrul lui Ion Ciocan, fostul deputat, prefect si presedinte al CJ Satu-Mare la acea vreme Gheorghe Ciocan, supranumit ”Taurul din Certeze”.

Lescaci COM SRL a castigat anul acesta un contract de proiectare si executie lucrari impotriva inundatiilor in judetul Constanta. Potrivit presei locale, valoarea totală a achizitiei (fara TVA) este de 752.555,555 lei. Compania administrata de Dan Adrian Andreka a incheiat 257 contracte de achizitii publice in valoare totala de 68.573.486,75 lei.

Adrian Andreka este acum consilier local in Negresti Oas. Potrivit Gazeta de Nord, acesta are 32 de ani, este casatorit si are 2 copii. Este unul dintre cei mai tineri consilieri locali din Negresti Oas.

„In plus, ma bazez pe experienta in domeniul constructiilor si in implementarea proiectelor pentru a obtine investitii de calitate, durabile”, spunea el, anul trecut.

Desi are doar 32 de ani, Andreka a reusit sa adune si ceva avere. Are terenuri, doua autoturisme, obiecte de arta, numismatica de zeci de mii de euro.

Conform declaratiei de avere aferenta anului 2019, veniturile sale acel an erau urmatoarele: 

Adauga comentariu