Firma consilierului județean Alin Popovici cere daune de la CJ Cluj pentru traseele pe care le-a primit Fany Prestări Servicii SRL

Autotrust Corporation (membră în Alis Grup), firma consilierului județean Alin Popovici a dat în judecată Consiliul Județean pentru licitația pe care au pierdut-o în favoarea firmei Fany Prestări Servici. Procesul a început în 2017, însă a fost nevoie de suspendarea cauzei până la soluționarea dosarului cu modul în care s-au efectuat licitațiile pentru licențele de transport, proceduri la care s-au înscris Fany și Autotrust Corportation. 

Odată cu decizia anulării licitației prin care Fany a căștigat traseele Turda-Cluj, Turda-Aiton și Turda-Copăceni, s-a refăcut procedura și firma Autotrust Corporation a câștigat obținând punctaj ce includea și vechimea pe traseu. Refacerea licitației a avut loc în baza deciziei definitive luată de Tribunalul Cluj în dosarul  ce avea ca scop stabilirea validității licitației câștigată de Fany. 

Dat fiind că cei de la Alis Grup au redobândit traseele de drept, procesul prin care cer despăgubiri de la Consiliul Județean, pentru perioada în care nu au activat pe traseu, s-a reluat. 

Avocata lui Alin Popovici, patronul Autotrust Corporation, susține că prejudiciul se va stabili de către un expert care trebuia să ia în calcul încasările pe care Alis Grup trebuia să le facă în perioada în care a activat Fany pe traseele mai sus menționate. 

În cererea de chemare în judecată, formulată de avocata Cristina Boncaciu, se arată că: „prejudiciul pretins de Autotrust Corporation este determinat de imposibilitatea firmei de a desfășura activități de transport pe traseele pierdute ca urmare a adoptării HCJ nr. 88/2016, cu consecința neîncasării de către Societate a veniturilor aferente acestei activități”. 

„Prejudiciul solicitat de Autotrust are natura unor daune materiale constând, în principiu, în câștigul nerealizat de Autotrust din cauza imposibilității de a obține încasări prin prestarea transportrului de pe traseele 153-155 și 160-164, pierdute după a doua licitație”. 

Pentru aceste trasee au avut loc două licitații. După prima licitație, Consiliul Județean susține că a făcut o ”eroare umană” și rezultatele au fost invalidate. La cea de-a doua licitație, fără a lua în considerare punctajul integral obținut de Autotrust Corporation, au declarat câștigătoare firma lui Ștefan Cadar, Fany Prestări Servicii SRL. 

Prin sentința definitivă obținută de Autotrust, traseele au revenit firmei care face parte din brandul Alis. Prezentul dosar are ca obiect  reglarea conturilor financiare dintre Consiliul Județean Cluj și firma prejudiciată, Autotrust Corporation. În caz de câștig de cauză, sumele de bani ce urmază să fie plătite către cei de la Alis vor fi suportate din bugetul județului Cluj. 

Adauga comentariu