Firma clujeană CRIDOV se va ocupa în următorii patru ani de reparația drumurilor din Florești. Valoarea contractului este de 15,8 milioane de lei

Primăria comunei Florești vrea să demareze lucrări de reparații pe drumurile din comună, astfel că a lansat o licitație în valoare de 15,8 milioane de lei câștigată de firma clujeană CRIDOV.

„Având în vedere starea actuală a străzilor și drumurilor și a degradărilor evolutive datorate solicitărilor dinamice și factorilor climaterici este necesară executarea lucrărilor de întreținere specifice străzilor și drumurilor în vederea eliminării defecțiunilor și aducerea drumurilor din localitățile Florești, Luna de Sus și Tăuți la o stare normală de exploatare care să asigure siguranța și confortul circulației atât vara cât și iarna”, se arată în caietul de sarcini.

Astfel, se va încheia un acord-cadru privind lucrări de “REPARAȚII DRUMURI MODERNIZATE ȘI NEMODERNIZATE ÎN COMUNA FLORESTI “ conform caietului de sarcini. Frecventa si valoarea contractelor ce urmează să fie atribuite: Acord cadru pe durata a patru ani ce implică 8 contracte subsecvente (2 contract/an).Valoarea celui mai mare contract subsecvent este 2.321.018,75 lei.

Licitația a fost adjudecată de  SC CRIDOV S.R.L, firma clujeană a căror patroni au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani. 

”Inculpatul Mureşan Cristian în calitate de asociat şi administrator, atât la SC CRIDOV SRL, cât şi la SC CRIDAR CONS SRL, în vederea diminuării frauduloase a TVA-ului de plată a pus la punct un sistem de înregistrare în contabilitate a unor documente ce reflectă achiziţii comerciale fictive, de asemenea impozabile din punct de vedere al TVA, urmărind să „neutralizeze” parţial nivelul TVA-ului datorat bugetului de stat (TVA de plată) cu TVA-ul deductibil din facturile primite de la furnizori (TVA deductibil pentru SC CRIDAR CONS SRL şi SC CRIDOV SRL, respectiv TVA colectat pentru furnizori). Este de menţionat că inculpatul, pe perioada săvârşirii infracţiunilor nu a depus cereri de rambursare TVA, pentru a nu se expune la controale din partea organelor fiscale pe linie de TVA” se arată în rechizitoriu. 

De asemenea, Mureșan Cristian a fost acuzat de procurori și că a falsificat rapoarte pe drumul Răchițele - Ic - Ponor. O expertiză realizată pentru a stabili calitatea lucrărilor și a materialelor de construcții folosite la drumul Răchițele - Ic Ponor a scos la iveală faptul că betonul folosit este de slabă calitate și nu corespunde cu cel din proiect.

Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – SC Cridov SRL a câştigat licitaţia pentru finalizarea drumului turistic de la  Răchiţele-Ic Ponor. Licitaţia a fost câştigată de cu o propunere financiară de 13.324.190,24 lei, fără TVA.

Cridov nu este la primul contract pentru asfaltarea drumurilor din Florești. În 2014, SC Cridov a câştigat licitaţia privind asfaltarea a 19 străzi din Floreşti contra sumei de 18,370 milioane de lei. 

Adauga comentariu