Finul lui Marius Nicoara, abonat la banii europeni ai Consiliului Judetean

Consiliul Judetean Cluj a atribuit in toamna anului 2012 un contract de achizitie directa in valoare de 35.000 de lei pentru servicii de consultanta in cadrul proiectului POS Mediu “Managementul conservativ si participativ in siturile Natura 2000 Cheile Turzii si Cheile Turenilor” unei firme de casa a PNL, cu traditie in contracte pe fonduri europene. Firma Siab Development este detinuta de finul lui Marius Nicoara, penelistul Mircea Abrudean si este cunoscuta pentru contractele de consultanta incheiate cu primariile PNL din judet, pe proiecte pe fonduri europene. De altfel, firma se lauda cu un portofoliu impresionant de 35 de proiecte finantate, in valoare de aproape 32 de milioane de euro. Cele mai multe proiecte pentru care Siab Development a oferit consultanta erau pe Programul National de Dezvoltare Rurala pe masura 322, care vizeaza renovarea si dezvoltarea satelor, dar si pe masura 313 care vizeaza incurajarea activitatilor turistice. Cele cinci, respectiv 16 proiecte din portofoliu s-au ridicat la 16, respectiv 5,4 milioane de euro. Pentru cei 35.000 de lei luati “pe direct” de la Consiliul Judetean, SC Siab Development  va asigura servicii de consultanta “in vederea organizarii si derularii procedurilor de achizitii, precum si a achizitionarii dotari si echipamente necesare functionarii Unitatii de Implementare Program Managementul conservativ si participativ in siturile Natura 2000 Cheile Turzii si Cheile Turenilor”. Prin incredintarea directa a acestui contract, practic, Consiliul Judetean continua traditia de pe vremea lui Nicoara, cand firma de consultanta a lui Abrudean incasa contractele grase din domeniul fondurilor europene. Presa vremii remarca faptul ca Siab Development a obtinut contracte de consultanta cu primariile din Vad, Catcau, Mica, Taga, Geaca, Vulturi, Borsa, Recea, Bontida, Gilau, Belis sau Garbau. Firma, infiintata in 2008, nu a incheiat niciun an pe minus, in 2009 a avut un profit net de peste 135.000 de lei, in 2010 suma era de 124.000 de lei, iar in 2011 profitul net a fost de aproape 40.000 de lei.
“Cu o noua denumire si cu o oferta revigoranta, SIAB Development si-a creat in cateva luni imaginea unei companii care ofera un sprijin permanent autoritatilor publice locale si mediului de afaceri clujean”, se arata pe site-ul companiei, care si-a declarat trei angajati si o cifra de afaceri de peste un milion de lei in 2011.
Mircea Abrudean, cel care controleaza firma, a fost initial consilierul personal al lui Marius Nicoara si a ajuns ulterior vicepresedinte si chiar secretar coordonator al PNL. Din declaratia de avere a sotiei acestuia, care este consilier de secretar de stat la Ministerul Turismului, aflam ca Mircea Abrudean a avut dividende de aproape 22.000 de lei de la Siab Development in 2012. Foto: Romania Libera

Comentarii

de al

26.03.2013 10:20

ar trebui vazut caietul de sarcini..e ff usor sa arunci cu noroi...mister alex

Adauga comentariu