Final de campanie "La ghisee, ca-n transee": Topul institutiilor din Cluj

Campania "La ghisee, ca-n transee" a ajuns la final. Am vizitat 15 institutii publice cu care se confrunta clujeanul de rand, iar la final am tras linie. In cinci dintre ele nu exista toalete deloc, iar in celelalte institutii aspectul lor lasa de dorit. Am intalnit sali de asteptare mizere, functionari repeziti ori nervosi si situatii inedite. Din fericire, in Cluj exista si ghisee normale, cu functionari binevoitori si sedii curate, de la care celelalte institutii pot lua exemplu. Care este institutia cu adevarat demna de un oras de cinci stele aflam acum, la sfarsitul acestei campanii. Pe ultimul loc, 15, in topul nostru se situeaza primul ghiseu vizitat, cel de la CAS. Acolo unde podeaua din sala de asteptare arata ca un drum neasfaltat de tara, iar toaleta comuna (sic) e aproape de neutilizat.
Pe locul 14 este ghiseul biroului de Cadastru din Cluj-Napoca, unde nu s-au mai facut investitii de ani buni, acesta functionand intr-o cladire veche in imediata apropiere a garii.
Pe locul 13 troneaza Posta Mare, unde nu exista toaleta si conditiile au ramas incremenite in comunism.
Pe locul 12 e ghiseul de la Electrica, un spatiu neincapator pentru sutele de platitori.
Pe locul 11 stau ghiseele de la Politia Rutiera, acolo unde tomberonul te intampina la intrare, iar mucurile de tigara le tin de urat zecilor de clujeni ce asteapta la cozi ce se intind pana in strada.
Locul 10 e ocupat de ghiseele de la Finante, institutia care ofera aer conditionat la galeata si toatele bine aerisite, in fundul curtii.
Pe locul 9 urca ghiseul RAR, unde sala de asteptare e in propria ta masina, iar toaletele sunt infecte.
La E-On, ghiseul de pe locul 8, conditiile sunt bune, sediul e unul luxos, insa nu exista nici toalete, nici rampe pentru persoane cu handicap.
Locul 7 il ocupa ghiseul de la Cazier, locul unde functionarii sunt draguti, dar sala de asteptare mizera. Tot aici, Politia face asocieri intre sucuri naturale si crime odioase.
Ghiseul de la Evidenta Populatiei ocupa locul 6 in topul nostru. Aici, institutia statului nu tine cont de legi, iar clujenii, fie ei angajati in cladire sau simpli platitori de taxe si impozite, pot fuma in incinta.
Functionarii de la ghiseul Pasapoartelor sunt irascibili, iar toaleta institutiei consta intr-o buda ecologica, plasata in curtea interioara. Cu toate astea, ei ocupa locul 5 in topul nostru.
Pe locul 4 e ghiseul de la AJOFM. Aici se fura, o spun chiar functionarii din spatele geamurilor tapitate cu afise.
Locul trei il ocupa Centrul de Informare pentru Cetateni. Singurul lor minus e legat facilitarea accesului persoanelor cu handicap.
Pe locul doi se afla ghiseul din fostul sediu al Primariei - Taxe si impozite. Aici, doar toaletele lasa de dorit.
Locul 1 il ocupa, de departe, Sediul Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Cluj, de pe strada Aviator Badescu. Acesta este, fara doar si poate, cel mai bine organizat din oras.  

Adauga comentariu