Filtre de control în cartierele din Cluj-Napoca. Respectă clujenii prevederile Ordonanței Militare nr. 2? VIDEO

Echipaje de poliție, jandarmerie și politiști locali au ieșit în această seară, în cartierele din Cluj-Napoca, pentru a verifica daca sunt respectate prevederile Ordonanței Militare nr. 2, în special deplasările din motive de urgență, în intervalul orar 22 - 06. Din fericire, un număr foarte restrans de cetățeni a fost surprins pe strazile din oraș, semn că populația a înțeles să râmână în case pentru a preveni răspândirea Covid 19.

În proporție de 90 % din clujenii care se aflau pe strada după ora 22 aveau asupra lor declarația pe proprie raspundere. Cu toate acestea, la filtrul de control din Mănăștur, zona Big, 30 persoane au fost identificate ca fiind ieșite fără un motiv întemeiat/declarație pe proprie răspundere asupra lor/ declarație de la angajator. Conform prevederilor în vigoare, cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 1.000 de lei. 

„La data de 23 martie a.c., începând cu ora 22:00, echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, având principalul scop de a verifica respectarea măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020. În urma activității desfășurate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor art.5, alin.1, din Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020”, arată cei de la IPJ Cluj. 

 

Potrivit Ordonanței Militare numărul 2 din 21 martie 2020, în intervalul orar 22:00 – 06:00, este permisă deplasarea în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri, pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, pentru asistența persoanelor vârstnice, a copiilor sau a persoanelor cu dizabilități sau pentru activități scurte, în jurul locuinței, din nevoia de activitate sau pentru animalele de companie.

 

Adauga comentariu