Fiindcă la Cluj a rezolvat deja toate problemele, Primăria lui Boc reabilitează cu 200 000 de euro parcul din Ungheni, de peste Prut

Fiindcă la Cluj a rezolvat deja toate problemele, Primăria lui Emil Boc finanțează cu 200 000 de euro reabilitarea parcului din orașul înstărit de peste Prut, Ungheni. Municipalitatea a spart deja jumătate din această sumă în anul 2017, iar mâine le vom da fraților moldoveni cealaltă jumătate, printr-o hotărâre de Consiliu Local.

După ce Primăria a construit în Cluj-Napoca zeci de noi parkinguri, de grădinițe, de parcuri, se pare că a rămas cu un excedent bugetar – ne-au rămas bani în bugetul local, cu care nu mai avem ce face pe plan local, așa că ne permitem să îi ajutăm și pe frații din Ungheni, nu că ei nu și-ar permite să își finanțeze singuri parcul, dar, dacă suntem prea bogați, de ce să nu le dăm și lor un fleac de ajutor financiar de 200 000 de euro?

Micul Cluj, darnic de mână!

În anul 2017, Primăria condusă de Emil Boc a finanțat, din banii clujenilor, construirea unui orășel al copiilor în Parcul Central din orașul Ungheni din Republica Moldova. 

„Orășelul copiilor” a fost finanțat generos și integral din fondurile municipiului Cluj-Napoca, cu 100 000 de euro. Ce am primit în schimb? Orășelul Copiilor din Ungheni a fost botezat „Micul Cluj”. Mic, dar darnic de mână!

Primăria Cluj-Napoca știe să își urmărească cu tenacitate proiectele, atunci când de acestea nu beneficiază clujenii. Mâine va aloca din nou o sumă considerabilă pentru reabilitarea Parcului Central din Ungheni. Vom cofinanța de la bugetul local „Construcția unui complex sportiv în Parcul Central” din orașul-frate de peste Prut, cu 472 000 de lei, adică încă aproximativ 100 000 de euro!

Primăria municipiului Cluj-Napoca, din banii colectați de la clujeni, a amenajat până acum parcul din Ungheni cu un orășel al copiilor, cu un teatru de vară, o fântână arteziană, a reabilitat și intrarea principală în Parc, aleea care poartă în prezent numele de Cluj-Napoca. Mâine se va aproba în Consiliul Local alocarea a circa 100 000 de euro pentru construcția unui complex sportiv în orașul deloc sărac de peste Prut.

Milostiv, Emil Boc îi ajută pe frații moldoveni neaflați în nevoie

Clujul și Ungheniul sunt orașe înfrățite bănește din anul 2016. Până acum, conform informațiilor disponibile pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, singura acțiune desfășurată „împreună” este cea a reabilitării Parcului Central din Ungheni prin sume de bani oferite de milostivul municipiu Cluj-Napoca.

Ați putea crede că vorbim despre un proiect de întrajutorare a fratelui sărac de peste Prut, însă Ungheniul este, după cum putem citi pe site-ul municipalității clujene, „una dintre cele mai dezvoltate localități” din Republica Moldova, un oraș care „concentrează cea mai mare parte a potențialului industrial al regiunii”.

Dacă Ungheniul este un oraș bine dezvoltat economic, de ce este nevoie ca noi toți, plătitorii de taxe și impozite de la Cluj, să le finanțăm moldovenilor parcul? De-asta plătesc clujenii impozite locale, ca Primăria Cluj-Napoca să facă parcuri în Ungheni? Se pare că da, exact pentru asta.

 

Adauga comentariu