Rautacisme

Fiica fostului comisar Șipoș ia la bășcău anchetatorii care i-au arestat tatăl. Mesaj către traficantul Torino Sfârlea: „Iaroslav e și cunoștinta mea”

Anchetatorii de la DIICOT București au destructurat vara trecută o gașcă de infractori, coordonați de Liviu Șipoș, un comisar pensionar, care a condus pe vremuri Serviciul Antidrog din cadrul BCCO Cluj. Cercetările au fost finalizate, iar Șipoș și complicii săi (printre care un polițist de la BCCO Cluj și unul de la Serviciul Înmatriculări Cluj) au fost trimiși în judecată. Fetița cea botoxată a lui Liviu Șipoș, accesoriul bombardierilor și umerașul vestimentațiilor preferate de prostituatele românce, Adina Șipoș aka Adina Halls a devenit avocatul ex-comisarului. Tânăra postează pe facebook atacuri la adresa anchetatorilor, a altor traficanți de droguri și arată că are cunoștințe comune cu aceștia. 

Distinsa prințesă a comisarului Șipoș susține că în 2004, tăticuțul ei onest, care stă pe arest preventiv de mai bine de șase luni, pentru că spiona și șantaja oameni, a dat de Torino Sfârlea și a refuzat o șpagă considerabilă de la acesta. Mai interesant e că aceasta îi adresează public mesaje traficantului de droguri, menționând că au o cunoștință comuna. 

„Torino Sfarlea ai uitat cand i ai dat la tata in aeroport in 2004 o geanta cu bani sa te lase sa scapi? Ai uitat de la atata trafic de heroina (5 TONE) .. ca i a refuzat!!! Pentru ca era si este cel mai cinstit om in viata! Pacat ca nu ai stat inchis toti cei 18 ani pe care i ai primit dupa ce te a legat tata ..nu aveai timp sa faci manevre tu si ceilalti ,, persoane vatamate,, toti niste jeguri borati in frunte cu tine..Pacat ca nu am stiut pana acum de amenintarile tale cu moartea pe care le transmiteai tatalui meu. Chiar daca tata e inchis, eu sunt afara.. si fac ORICE pentru familia mea! P.S : Iaroslav e si cunostinta mea [ ]”, scrie botoxata. 

„TATA ETICHETAT ,,INFRACTOR,, DUPA ATATEA AJUTOARE ACORDATE INSTITUTIILOR DIICOT SI POLITIA CLUJEANA CHIAR SI DUPA PENSIONARE”, mai completează tânăra.

În postările de pe pagina ei de socializare, Adina Șipoș folosește fragmente din declarații de la dosar, unde tatăl ei arată că fără sprijinul său dat după pensionare, BCCO și alte structuri de anchetă de la Cluj nu s-ar fi descurcat.

„Neagu Nicolae, unul dintre asociații mei, mi-a spus că au apărut pe piața neagră vreo 200 de ceasuri de colecție. Știam că ceasurile au dispărut într-un jaf care a avut loc în Budapesta. Le-am spus polițiștilor că știu cine are ceasurile. Le avea unul Jimborean, un jandarm dat afară. Le-am spus că le cumpăr ca să pot stabili o legătură și cauza a fost preluată de DIICOT Cluj. Nimeni nu zice nimic despre asta! Despre colaborările mele cu DIICOT și poliția clujeană! După ce am finalizat lucrarea, poliția ungară a recuperat vreo 40 de ceasuri. Întrebați-l pe procurorul Rareș Ciaușu de la DIICOT Cluj de lucrarea de la CEDO, care a avut ca finalitate capturarea a 2 kg de heroină. Am cumpărat sub acoperire 2 kg heroină”, susține Liviu Șipos.

O vrăbiuță ne povestea că la Șipoș s-a ajuns prin dispozitivele de urmărire pe care el și complicii săi, indivizi recidiviști, le montau pe mașinile indicate de polițistul de la Înmatriculări, care furniza informații ajutătoare în identificarea țintelor stabilite de fostul comisar. Astlfel, în timpul unor descinderi de la Constanța, pe mașina lui Torino s-a descoperit un dispozitiv de urmărire, iar structurile de anchetă de la Constanța și Tulcea se întrebau între ele dacă dispozitivul ținea de vre-un parchet local, de SRI sau de DIICOT Structura Centrală. În scurt timp aveau să afle că aparatura aparținea fostului comisar de la Antidrog, care are o firmă de detectivi particulari. Procurorii susțin, contrar afirmațiilor făcute de junioara comisarului că: 

„În perioada decembrie 2019 – august 2020, pe raza judeţului Cluj, a acţionat un grup infracţional organizat, format din 6 persoane, coordonat de către un inculpat, fost lucrător în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a desfăşurat activităţi de identificare a unor oameni de afaceri pe care i-a supravegheat, utilizând inclusiv mijloace tehnice neautorizate (dispozitive GPS şi dispozitive de interceptare şi înregistrare a convorbirilor purtate în mediul ambiental) şi, sub diferite pretexte, le-a solicitat remiterea unor sume importante de bani. În ceea ce priveşte modul de operare utilizat de către membrii grupării, acesta a constat în identificarea unor persoane care ar putea fi pretabile sau sunt bănuite de implicarea în activităţi infracţionale din sfera traficului internaţional de droguri”. 

În prezent, în etapa camerei preliminare, un magistrat a decis trimiterea rechizitoriului înapoi la Parchet pentru completări și eliberarea din arest preventiv a comisarului Liviu Șipoș. Decizia nu a fost pusă în aplicare, ea fiind contestată la Curtea de Apel București, unde luni, 25 mai se pronunță soluția definitivă. 

Citește și: Adjunctul IPJ Cluj, Constantin Ilea, apare în dosarul rețelei fostului șef la Crimă Organizată CLUJ, Liviu Șipoș. Schimb de informații la HOTEL NAPOCA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *