„Fiecare ne parcăm mașinile pe unde putem, în această metropolă de 5 stele, cu centură metropolitană și metrou”

Lipsa locurilor de parcare îi determină pe unii conducători auto să-și „marcheze” locul după propria voie. Chit că garajele au dispărut, fiind măturate la propriu de municipalitatea clujeană, locul rămâne sfânt. În așteptarea parkingurilor creionate de Emil Boc pe hârtie, acest drept asupra unui petic de pământ generează, în continuare, conflicte între șoferii clujeni. 

Iată ce notează un conducător auto:

„Degeaba se dezvolta orasul nostru daca unii raman cu mentalitatea si gandirea in pamant. 

Ce nu voi intelege eu niciodata: ipocrizia soferilor care isi asuma niste spatii de parcare pe care nu au acte; pe niste tarlale pline de noroaie, ale nimanui.

De unde si pana unde aveti voi tupeul sa ridicati stergatoarele, sa lasati biletele in geam si sa blocati spatii care nu sunt ale voastre? Unii si mai boi ajung sa iti zgarie masina si/sau sa iti rupa numarul de inmatriculare.

Recent ma certasem cu un oligofren de sofer super violent, pe motiv ca el parcheaza acolo de 10 ani si automat "e parcarea lui”. 

-Ai vreun act de proprietate? Ai vreun act sa ateste ca e spatiul tau? Platesti acest spatiu la primarie?
-Hai lasa-ma dom’le cu d’astea. Eu am fost primul aici, eu parchez aici de 10 ani. Nu vii dumneata sa imi ocupi mie locul + ca am si copil mic.

Bai, deci ramai prost cand auzi ce pot scoate unii pe gura! Unde dracu' traiti ma? In pamant, in pestera, ca sigur in UE nu traiti? Unde poate sa ajunga absurdul si ridicolul asta?

Pai pe acelasi considerent de om salbatic pot sa ma duc si eu pe un teren, imi infig toporul in pamant si zic ca de maine imi fac o casa acolo, ca eu am fost primul care a infipt toporul acolo. 

Pana o sa faca Boculet 1-2 parcari in fiecare cartier, haideti sa ne comportam civilizat: primul venit, primul servit si sa lasati de-o parte mentalitatea aia de comunist cu simtul proprietatii (eu parchez de mult aici, deci e parcarea mea).

Toti impartim aceiasi suparare: lipsa locurilor de parcare! Obisnuiti-va cu ideea! Fiecare ne parcam masinile pe unde putem in aceasta metropola de 5 stele, cu centura metropolitana si metrou”, notează Ionuț Sebi, într-un grup de Facebook al soferilor din Cluj.

 

sursa foto: ionutsebi/facebook

Adauga comentariu