Festivalul Slaninei, locul unde se gasesc cele mai bune preparate din carne din intreaga tara

Clujenii vor putea castiga un purcel intreg prajit la cuptor, la cea de-a cincea editie a Festivalului Slaniei, SlanaFest 2015. Organizatorul evenimentului, Breasla Mestesugarilor din Transilvania, organizeaza si in acest an o tombola pentru vizitatoriii targului deschis astazi.

Terasa cafenelei Insomnia s-a umplut, din nou, cu tot felul de bunatati: slanina de zeci de felui, carnati, carne de porc si bivolita, vanat, dar si preparate traditionale la ceaun si porc la protap, ciocolata si tuica de cea mai buna calitate.

Ioan Campeanu a venit de la Gherla cu tuica pe care o prepara deja de zeci de ani si care e nelipsita de la Festivalul Slaninei. Fost bucatar la un restaurant din Gerla, barbatul, acum in pensie, spune ca face bani frumosi din producerea si vanzarea bauturii spirtoase, mai ales ca deja i s-a dus vestea peste tot in tara.

“E cea mai buna bautura, mai ales pe frigul asta”, rade barbatul.

Bautura se vinde bine, mai ales ca vizitatorii sunt invitati sa deguste intai, apoi sa cumpere, in functie de pofta si buzunar, sticlele de 200, 500 sau 1.000 de ml.

Si pentru ca vanzatorii se cunosc deja intre ei, Campeanu si-a amplasat taraba langa Aurora Gansca, din Manastireni, care anul trecut a castigat premiul pentru cea mai buna slanina.

La targul din acest an a venit si un comerciant din Ungaria, pentru prima data la SlanaFest. Omul spune ca e incantat de atmosfera si ca asteapta cu nerabdare concursul slaninei, care va avea loc maine seara.

Sambata seara se va face jurizarea sortimentelor de slanina, seara cand atmosfera va fi intretinuta de lautarii din satul clujean Palatca.

 

Adauga comentariu