Festival Mozart 2014, muzica de cea mai buna calitate si interpretari de exceptie

Cea de-a XXIV-a editie Festivalul Mozart se va desfasura la Cluj-Napoca intre 5 si 12 decembrie 2014. Pe parcursul unei saptamani, melomanii clujeni se vor putea delecta din nou cu muzica de cea mai buna calitate, in interpretari de exceptie.

La Auditorium Maximum al Universitatii Babes Bolyai si in Studioul de Concerte al Academiei de Muzica Gheorghe Dima vor avea loc concerte simfonice si camerale in care vor putea fi audiati interpreti renumiti alaturi de tineri artisti deja indragiti de publicul meloman: dirijorul Ferenc Gábor (Berlin), soprana Laura Tatulescu (München), Cvartetul Arcadia, pianistele Anca Lupu (Frankfurt am Main), Silvia Sbarciu si Aurelia Visovan, violonistul Francesco Ionascu.

Oaspetele de onoare al editiei 2014 este muzicianul german Jörg Widmann, personalitate de anvergura internationala, care in concertul de deschidere va aparea in tripla ipostaza – de dirijor, solist clarinetist si compozitor.

Concursul de interpretare este dedicat anul acesta tinerilor pianisti care doresc sa patrunda tainele interpretarii muzicii lui Mozart.

Cei mai mici melomani sunt invitafi in 6 decembrie sa petreaca o seara muzicala in compania lui Mos Nicolae, intr-o Poveste de iarna.

Muzicienii – interprefi si teoreticieni – care doresc sa abordeze muzica lui Mozart dintr-o perspectiva analitica sunt asteptati la Academia de Muzica, la Simpozionul din 10 decembrie.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca si al Consiliului Judetean Cluj. Organizatorii festivalului sunt Societatea Romana Mozart, Filarmonica Transilvania si Academia de Muzica Gheorghe Dima.

 

Adauga comentariu