Fenomenul baliza. "Dorel" a gresit in cazul benzii dedicate din Piata Stefan cel Mare, dar inca nu a fost tras la raspundere

Acum doua zile, Ziar de Cluj a scris un articol referitor la neregullei cu privire la semnalizarea rutiera de pe banda dedicata transportului comun din Piata Stefan cel Mare unde timp de 10 zile, participantii la trafic au fost incurcati de nestiinta intr-ale semnalizarii a celor de la Politia rutiera Cluj. 

La vremea respectiva s-a constatat ca dupa 10 zile in care traficul a fost dat peste cap, in cursul noptii de 27 spre 28 iulie, indicatorul de circulatie pus gresit, a fost indepartat si inlocuit cu o baliza care directiona corect conducatorii de autovehicule. Contactati telefonic, reprezentantii poilitiei rutiere nu au reusit sa ne ofere informatii in acest sens, nici in legatura cu posibille amenzi care s-au dat in perioada de 10 zile, nici cu privire la tragerea la raspundere a celor responsabili de confuzia creata, asta pentru ca potrivit biroului politiei rutiere, cei care ar fi putut sa ne ofere raspunsuri in aces sens erau ori pe teren, ori in concediu.

Ulterior, am reusit sa dam de comisarul sef Goia Florin care a declarat pentru Ziar de Cluj ca in cursul zilei de joi a fost liber pentru ca venea dupa o perioada de 24 de ore in slujba cetateanului. Mai mult, acesta a confirmat ca in perioada de cand a fost implementat proiectul pilot, nu au fost acordate amenzi de circulatie si ca inca nu a fost nimeni tras la raspundere pentru baliza pozitionata gresit pe carosabil, dar, in cazul in care dorim o pozitie oficiala sau mai multe detalii, sa ne adresam purtatorului de cuvant al Inspectoratului judetean de politie, Carmen Jucan:

"Nu s-au dat amenzi pe banda dedicata. De regula nu dam daca se implementeaza modificari. Se supravegheaza zona si se indruma si se sprijina. Nu s-au dat sanctiuni, nu au fost evenimente.

Problema cu baliza a fost remediata. Momentan nu a fost nimeni sanctionat dar va dam mai multe detalii daca veti face o solicitare in acest sens." a declarat Comisarul Sef Florin Goia.

Ne bucuram de promptitudinea si corectitudinea politiei rutiere in ceea ce priveste acordarea de sanctiuni atunci cand vine vorba de implementat proiecte pilot. Consideram ca intelegerea conducatorului auto e un atu in cazul restrictiilor de circulatie temporare si nu putem decat sa felicitam modul de organizare al Politiei Rutiere in acest sens. Cu toate acestea, nu putem sa nu remarcam ca din nou, pentru a cata oara, s-a gresit si nu a fost nimeni tras la raspundere. E bine ca nu s-au dat amenzi sau ca nu au fost evenimente in perioada in care banda dedicata transportului in comun a fost semnalizata necorespunzator, insa reamintim ca un semn de circulatie pus gresit poate oricand fi cauza unui eveniment neplacut, motiv pentru care e imperios ca vinovatii sa fie trasi la raspundere, indiferent de gravitatea faptei. In acest sens, am facut o sesizare catre Inspectoratul Judetean de Politie, solicitand in temeiul legii 544, un punct de vedere oficial cu privire la sanctionarea celor responsabili de eroarea creata. Vom reveni cu detalii in momentul in care vom primi raspunsul oficial al IPJ Cluj.

Comentarii

Cineva

30.07.2016 16:29

Mi se pare un demers de bun simt. Cetateanul obisnuit trebuie sa aiba o satisfactie, aceea de a vedea ca si persoanele vinovate cu privire la acest incident sunt sanctionate, nu doar soferii care incalca uneori marcaje sau reguli de circulatie. Haterii va vor injura spunand "mare lucru, e doar o baliza si un marcaj" uitand ca acelasi lucru il pot spune si soferii in alte cazuri "hai domn politist sa trecem cu vederea, am incalcat un simplu marcaj", dar oamenii logici si verticali vor aprecia acest demers. La urma urmei e ceva normal, de ce un sofer sa plateasca amenda cand nu respecta niste marcaje, iar responsabilii din cazul de fata sa nu plateasca?

Adauga comentariu