Fenomenele stranii din pădurea Hoia-Baciu, documentate profesionist, vor putea fi în curând luate acasă pe stick

Primul documentar turistic profesionist despre pădurea Hoia-Baciu (The Hoia-Baciu Forest - Truth or Legend?) va fi lansat miercuri, 21 decembrie, la Cinema Dacia din Mănăștur. Vor avea loc două proiecții, de la ora 19 și 20:30, iar cei care nu vor reuși să vadă documentarul la cinema îl vor putea viziona de pe un stick-suvenir care va putea fi achiziționat, cel mai probabil, începând cu luna ianuarie.

Conform explicațiilor producătorilor, „documentarul va conţine reconstituiri ale povestirilor celor care au experimentat fenomene stranii în timpul vizitelor în pădure. Vor fi incluse şi mărturii ale turiştilor români şi străini care susţin că au trăit momente inexplicabile, dar şi interviuri cu localnici şi specialişti în diverse domenii. Montajul final nu va conţine exagerări hollywoodiene, dar va fi, în acelaşi timp, atractiv.”

Documentarul prezintă imagini cu pădurea în toate anotimpurile anului, conține atât scene nocturne, cât și diurne, iar tehnica de realizare este asemănătoare cu cea a unui film documentar artistic, scenariul respectând întocmai povestirile celor care au vizitat pădurea, fără exagerări, mistificări sau manipulări.

Cu toate că zona are un potențial turistic imens, ea nu este pusă în valoare la fel ca alte păduri asemănătoare din lume, iar această producție își dorește să devină cel mai râvnit suvenir pentru turiștii străini și români:

„Documentarul va fi vândut în mediul online şi offline. Forma de prezentare va fi tip suvenir (un stick USB de lemn cu fişierul filmului în format MP4 full HD 1080p) într-o cutie de lemn personalizată cu logo-ul şi numele filmului, pentru a permite turiştilor să ia cu ei o mică parte din spiritul şi aspectul Pădurii Hoia-Baciu. Documentarul va fi în limba engleză, cu posibilitatea de-a alege subtitrare în limbile română, germană, franceză şi maghiară”, precizează producătorii.

Documentarul turistic este o coproducţie GVT Media, LaRa Media Production şi Hoia-Baciu Project (Asociaţia RYLEx), o echipă de producție cu experiență de peste 10 ani în turism, turism de nișă, promovare și prezentare.

Pentru a se asigura că nu doar imaginile şi personajele din film sunt veridice, ci şi vocea naratorilor din documentar e în deplină concordanţă cu povestea pădurii, producătorii au ales două voci cu greutate internaţională:  Peter Baker (fost prezentator BBC) și Eric Gordon (voice-over CNN International). Filmul este regizat de către Cosmin Giurgiu, cel care semnează și scenariul, alături de Laura Călugăr.

Foto: Facebook The Hoia-Baciu Forest - Truth or Legend?

Comentarii

mmm

19.12.2016 11:25

Doar publicitate gratis!Am copilarit 20 de ani in grigorescu si am batut hoia cu colegii mei de-a lungu si de-a latu!!!!!!!!!!!!Iarna,vara si toamna!Nu a disparut nimeni si nici nu am vazut ciudatenii!!!!!!!!!

hoia

19.12.2016 12:17

Daca tu nu ai vazut nimic, nu inseamna ca nu pot fi anumite lucruri... Depinde de la om la om, iar promovarea este atat de necesara. Este un loc vizitat de f multa lume si chiar nu e nimic rau in a pune pe harta turistica a lumii un astfel de loc. Sa nu tot fim carcotasi aiurea ;) 

mmm

19.12.2016 13:54

Vezi sa nu care cumva sa dispari tu in Hoia!!!!!!!!

Adauga comentariu