Felicitari, Jandarmeriei clujene: GRAVIDA GAZATA IMPREUNA CU COPILUL DE DOI ANI care sufera de ASTM! Avem filmul evenimentelor! De ce s-a dat cu GAZE in interiorul inelului?

Haos, asta a fost ieri pe Cluj Arena. Jandarmi nepregatiti, jandarmi actionand cu forta nejustificata. Am mai vazut episodul in 10 august. Acum, jandarmii au dat cu gaze absolut de-a-n pulea, dovedind ca nu au proceduri, ca nu isi dimensioneaza forta in fata unor simpli suporteri, ca nu fac diferenta dintre cei violenti si cei pasnici. Pur si simplu dau cu gaz. Sa fie! 

Presa a trecut foarte usor peste incidentul cu mamica ce isi tinea in brate copilasul de 2 ani urland si respirand greu, dupa ce a fost improscat cu gazele jandarmeriei clujene. Ucluj.ro a refacut filmul evenimentelor. 

Discutam aici de abuz de forta, de lipsa de coerenta tactica, de haos.

Povestea ingrozitoare

Clujeanul Cristi Coste a fost ieri pe stadion împreună cu fiul de doi ani, Ianis, și soția însărcinată în luna a șaptea. Au stat la tribuna a doua, dar căldura i-a făcut să se mute la umbră, în peluză. Acolo i-au prins evenimentele din minutul 88. Văzând incidentele din teren, cu interevenția în forță a jandarmilor, au hotărît să plece de pe stadion tocmai pentru a-l feri pe micul Ianis de gazele jandarmilor.

Diana Coste, mama avand in burta al doilea copil, a intrat pînă la baie, iar Cristi a rămas cu fiul său în brațe lângă scările ce coboară de pe inelul peluzei spre ieșire.

Doi jandarmi tocmai se retrăgeau pe scări după o intervenție în forță departe de centrul conflictului, care se desfășura pe pistă. În timp ce coborau scările, fără să fie urmăriți de cineva, unul dintre jandarmi s-a întors spre Cristi Coste, în brațele căruia se afla copilul de doi ani și, de la 1-2 metri, a dat drumul gazelor direct spre fața lor.

Un gest de o lașitate incredibilă, complet gratuit, care denota intentia clara de a face rau, vă dați seama ce pericol putea reprezenta un om cu copilul în brațe!

Cand afirmam aceste lucru nu facem decat sa citam din spusele tatalui, Cristi, socat si suparat pe cele intamplate, care ne-a marturisit:

"Am intrat în panică cand mi-am vazut copilul cum se sufocă sub efectul gazelor si stiti de ce: Ianis sufera de astm! Am încercat să gasesc ajutor, dar medicii erau jos, pe pista".

Între timp, a apărut și mama copilului și, în stare de panică, au încercat cu toții să își facă loc spre echipajele medicale de pe pista stadionului. Trecând printre jandarmii postați pe primul inel al stadionului, l-au recunoscut pe cel care dăduse cu gaze și au strigat către el întrebându-l de ce a făcut asta? 

Au gazat-o și pe mamă!

În acest moment se petrece din nou un lucru incredibil. Jandamii sunt apostrofați de oamenii din zonă pentru intervenția lor brutală cu gaze în timp ce familia Coste încearcă să ajungă la ambulanțe. Față în față cu cel care i-a agresat anterior fiul, Diana Coste, gravidă în luna a șaptea, primește și ea un jet de gaze în plină figură de la un jandarm!

Familia Coste reușește să ajungă în cele din urmă la ambulanțele de pe pistă, unde primește îngrijiri de urgență și copilul este transportat la UPU. Hainele lor erau atât de impregnate cu gaz încât, pentru a putea primi îngrijiri în ambulanță, medicii au mers până la UPU cu geamurile deschise.

Jandameria clujeana cu sefii sai, care mereu se oftica pe presa zicand ca exageram, ar fi bine sa dea niste explicatii opiniei publice. Ca inca mai avem Lege.

Adauga comentariu