Felicitari, domnule Emil Boc! Dupa alungarea poneiului Rocky, ati mai bifat niste "reusite"! Popcornul, inghetata si clatitele, care dadeau culoare Parcului Central, au fost interzise. Subordonatii lui Boc ii torpileaza imaginea!

Comerciantii din Parcul Central, aceiasi care au vandut bunatati pentru clujeni anul trecut, asteapta de luni bune actele de prelungire pentru autorizatiile pe care le detin deja. Intre timp, primaria ii amendeaza pentru ca le lipsec documentele pe care tocmai angajatii municipalitatii trebuiau sa le elibereze.

Asa cum i-a obisnuit deja de ani buni pe comerciantii din Parcul Central, Primaria intarzie sa le elibereze acestora actele de prelungire pentru autorizatiile de comert stradal. Motivele pe care le invoca angajatii statului sunt multiple: ba ca nu stiu cate cereri au fost depuse, ba ca sunt probleme cu Planul Urbanistic General (PUG).

“O sa primiti un raspuns la cererea dumneavoastra in cel mai scurt timp”, aud oamenii de la ghiseele Primariei, de fiecare data cand intreaba daca primesc sau nu prelungirea ceruta.

Astfel, desi au autorizatie, oamenii se afla intr-o pozitie incerta si evita sa iasa cu marfa la vanzare. In aceasta situatie se afla multi comercianti care, anul trecut, au vandut aici popcorn, dulciuri sau porumb fiert.

Primaria a dat, Primaria a luat

Cu toate ca nu are raspunsuri pentru majoritatea comerciantilor si le spune ca cererile lor sunt in continuare in “stand by”, Primaria ii amendeaza pe cei care se incumeta sa-si vanda marfa in parcul din centrul orasului.

“Pana nu primesc raspunsul oficial, orice activitate de comert e considerata ilegala”, spun reprezentantii biroului mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Conform acestora, pana in momentul de fata, la municipalitate au fost depuse zeci de cereri care vizeaza comertul stradal in Parcul Central. Cei mai multi dintre comercianti vor sa vanda aici dulciuri, inghetata, vata de zahar, prajituri sau popcorn si o singura cerere face referire la plimbatul pe biciclete.

Anul trecut, Primaria Cluj-Napoca a refuzat sa emita autorizatii pentru comert stradal pana in luna mai. Paradoxal, in luna mai, care a fost si luna electorala, toti cei care au solicitat autorizatii le-au si primit, dar doar pentru o perioada de 30 de zile.

Comentarii

cornelia

23.03.2015 16:48

Omul asta, piticul porno, si-o cauta cu lumanarea. Nu-i de ajuns ca imaginea Clujului e distrusa de pseudo-proiectul "Cluj, capitala nimanui", dar vor disparea si principalele atractii ale Parcului Central. Poate domnul Boc nu stie, dar aici, la noi in Cluj, nu exista plimbare pe timp de vara fara inghetata sau vata de zahar. Imediat ne va interzice sa intram in parc cu alimente sau apa. Cainii deja sunt interzisi, probabil vor interzice si intrarea copiilor sub 8 ani, pe motiv ca "calca iarba". Frate, parcul e un loc unde sa te relaxezi, sa te distrezi, sa te simti bine si sa iasi la aer curat. Nu inteleg de unde si pana unde ura asta fata de comercianti?

Aurel

23.03.2015 17:45

Felicitări ZIAR DE CLUJ pentru corecta informare a opiniei publice despre mizeriile pedeliste de pe malul Someşului. Nimeni, până la voi, n-a avut curajul să se atingă de "dreapta" clujeană. Clujul fiind cuibul pedeleilor. Până la voi era un soi de crimă de lezmajestate să spui ceva rău la adresa pedeleilor din Cluj. Felicitări, vă respect şi vă susţin! 

Aquadman

24.03.2015 06:53

Acum inteleg de ce vanzatorul de popcorn care de ani de zile era plasat langa pod, sambata era pe terasa restaurantului Chios ! probabil acolo nu este domeniu public ... e proprietate privata ? Interesant cu ce se ocupa primaria noastra ! 

Cretini

24.03.2015 11:19

Wow au fost interzise la fel ca si in alte orase civilizate din vest? WOW!Alexa sper din suflet ca intr-o zi sa aflu ca ai cancer. La fel cum si ziarul tau are cancer, livreaza cancer. Si da sper sa nu se vindece... Alexa.Pop Corn-ul si Clatitele se faceau in conditii mizere. Inghetata si ea daca nu vorbim de Betty ICE. Dar desigur, hai sa fim ipocriti... De ce sa curatam clujul de mizerii? Cand putem sa vomitam pe tot ce face primaria. Da stiu Boc nu este cel mai minunat primar, dar ce faceti voi este scarbos. 

FILOFTEIA

24.03.2015 14:27

...vanzatorul acela de pop-corn e PDL-ist si n-o sa fie dat afara din parc...

Adauga comentariu