Federatia Share primeste un spatiu ultracentral, de jumatate de milion de lei

Federatia Share, organizatia responsabila cu elaborarea unui plan pentru Capitala Europeana a Tineretului din 2015, va primi un sediu ultracentral de 168 de metri patrati de la Primarie. Proiectul, din initiativa primarului Emil Boc si al consilierilor Csoma Botond, Horvath Anna, Radu Moisin si Adrian Popa, va fi discutat in sedinta din aceasta saptamana. Spatiul in cauza se situeaza in plin centrul orasului, in Piata Unirii numarul 2, si are valoarea de inventar de 494.339 de lei. Pentru atribuirea spatiului situat la parter si subsol se va incheia un contract de asociere pe perioada determinata pana in 31 decembrie 2015, cu posibilitate de prelungire. Federatia Share nu va plati niciun ban pentru folosirea spatiului, dar are obligatia conform contractului sa il intretina si sa nu il foloseasca in alte scopuri. Anexat la proiectul de hotarare se prezinta planul de activitate a organizatiei pentru 2013-2014, pentru care a fost imperios necesar “un sediu reprezentativ”.
“In 2013-2014 vor fi efectuate activitatile pentru pregatirea Programului: constientizarea locala, nationala si europeana; crearea unor platforme de retea si de fidelizare fata de Cluj; realizarea evenimentelor pregatitoare majore; consolidarea parteneriatului; realizarea unui training pentru a crea Volunteers Academy si Volunteers Network, crearea unor instrumente sofisticate de comunicare si promovare, realizarea unui inceput al anului capitalei cu 100.000+suporteri”, se arata in document.
Pentru anul in care Clujul va fi Capitala Europeana a Tineretului – 2015 – federatia isi propune “peste 20 de evenimente majore, peste 100 de evenimente partenere, retea de suporteri cu peste 200.000 de membri, peste 75 de start-up-uri, peste 200.000 de participanti directi in evenimente si peste 25.000 de studenti din afara tarii gazduiti in Cluj-Napoca”. In perioada 2016 – 2018 echipa Share va efectua “activitati de evaluare si diseminare”, vor masura impactul anului 2015 asupra economiei si a turismului si vor stabili in ce masura “sectorul de tineret sa (sic!) dezvoltat sustenabil datorita capitalei europene a tineretului”, dar cel mai important: vor scrie rapoartele finale.

Adauga comentariu