Federatia SHARE isi alege maine noua conducere. Favorita pentru postul de director executiv este Mihaela Savin

Federatia SHARE, responsabila de implementarea programului Youth@Cluj-Napoca 2015, isi va alege maine noua conducere. Potrivit informatiilor Ziar de Cluj, Bogdan Buta va fi inlocuit la conducerea Federatiei SHARE de Mihaela Savin, o persoana  de incredere de-al acestuia. Mihaela Savin lucreaza in prezent la programul Youth@Cluj-Napoca 2015.  Ea a absolvit Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, la fel ca si Buta, si este originara din Satu Mare. Tot maine vor fi alesi si ultimii trei vicepresedinti ai Federatiei.

Mihaela Savin va inlocui pe Bogdan Buta in functia de director executiv, dupa ce acesta din urma si-a dat demisia, in urma cu doua saptamani.

Ea face, deja, parte din Consiliul Director, fiind secretarul general al Federatiei. Tot maine vor fi alesi si ultimii trei vicepresedinti, responsabili pentru liniile Studenti straini, Program si Minoritati. Concursul a fost anuntat in interiorul federatiei, iar candidatii vor fi alesi prin vot, de catre Adunarea Generala. Alegerile au loc de la ora 16.30, in Sala 32 a Casei de Cultura din Cluj-Napoca.

In anuntul de candidatura, Federatia SHARE a aratat ca profilul ideal al candidatului este urmatorul: “Tanar de minim 18 ani, implicat in Federatie sau intr-o organizatie membra, cu o participare activa si constanta, dispus sa aloce un timp saptamanal (peste 15 ore) pentru conducerea si dezvoltarea Federatiei, cu abilitati necesare pentru activitatile Federatiei”. Candidaturile s-au depus pana in 8 decembrie.

Daca cele patru pozitii vor fi ocupate la alegerile de maine, Federatia SHARE va functiona in formula completa. De mentionat ca doar directorul si membrii Consiliului Director sunt cei care au acces la managementul si directionarea fondurilor pentru evenimentele programului.

Cine controleaza SHARE

Printre persoale care controleaza activitatile si implicit bugetul Federatiei SHARE se numara, in primul rand, membrii Consiliului Director. Consiliul Director este organul de conducere si de administrare al Federatiei, fiind format dintr-un Presedinte, vicepresedinti si secretar general. Consiliul Director este ales de Adunarea Generala prin vot secret pe o perioada de trei ani cu drept de realegere pentru al doilea mandat consecutiv. Orice membru al Federatiei poate nominaliza candidati pentru o functie in Consiliul Director.

Dintre cei care sunt deja membri ai Consiliului Director si, implicit, controleaza activitatile federatiei, se numara vicepresedintele Ecumenic Codruta Fernea, vicepresedinte Afaceri, Mihai Catalin Pop, vicepresedintele Tineret Tudor Ogner, viceprededintele Filantropie Shajjad Rizvi, vicepresedintele Comunitatea tinerilor maghiari Botond Talpas si vicepresedintele Relatii interne, Ioana Arama. Presedintele Consiliului Director este Vlad Pop.

Consiliul Director are in principal urmatoarele atributii: administreaza patrimoniul Federatiei, gestioneaza şi administreaza resursele acesteia; aproba programul de activitati si deplasarile reprezentantilor; decide cu privire la diverse probleme operative ale Federatiei, in acord cu prevederile prezentului Statut; angajeaza, recompenseaza, sanctioneaza si elibereaza din functie personalul remunerat al Federatiei si stabileste atributiile şi limitele de competenta ale acestuia; infiinteaza si desfiinteaza structuri tehnice specializate (departamente, comisii, grupuri de lucru) si reglementeaza activitatea acestora; intocmeste raportul de activitate pe perioada anterioara si asigura punerea in executare a hotararilor acesteia, executarea bugetului de venituri şi cheltuieli, bilantul contabil, proiectul bugetului de venituri ei cheltuieli şi proiectul programelor Federatiei pe anul viitor, pe care le supune aprobarii Adunarii Generale.

Tot maine, SHARE a programat o intalnire cu primarul Emil Boc si cu toti membrii federatiei, de la ora 19.30 la Cinema Florin Piersic. La intalnirea de maine, federatia promite ca va lansa prima varianta a calendarului capitalei pentru 2015 si noul website.

La ultima alocare bugetara, Federatia SHARE a primit de la primarie 1,8 milioane de lei, pentru rezervarea artistilor care vor fi invitati anul viitor la Cluj-Napoca.

Adauga comentariu