Federatia SHARE are datorii de peste 400.000 de lei catre Primarie pentru Untold Festival

Federatia SHARE, care a organizat in 2015 prima editie Untold Festival, cu sprijinul financiar al Primariei Cluj-Napoca, are datorii de peste 400.000 de lei la bugetul local, pentru impozitul pe spectacol. Chiar daca a achitat doua transe in acest an, federatia mai trebuie sa plateasca o suma importanta de bani, iar majorarile cresc in fiecare zi.

415.000 de lei este datoria pe care Federatia SHARE o are catre bugetul local, in acest moment, pentru Untold Festival. Cu toate ca a incasat sume foarte mari de bani din vanzarea biletelor, organizatorul festivalului de muzica din aceasta vara nu si-a achitat datoriile catre Primaria Cluj-Napoca.

Asta, cu toate ca aceeasi Primarie a sprijinit financiar evenimentul, cu 400.000 de euro.

Din informatiile furnizate de institutia publica, Federatia SHARE a depus pentru Untold Festival la Primaria Cluj-Napoca decontul pentru stabilirea impozitului pe spectacole pe luna iulie 2015 in valoare de 25.176 de lei. Aceasta suma trebuia platita pana in data de 17 august 2015, potrivit Primariei Cluj-Napoca.

Impozitul pe spectacole pe luna august a fost de 401.903 lei, suma scadenta in 15 septembrie 2015.

De asemenea, Federatia SHARE a mai avut in acest an obligatia sa plateasca taxe pe cladiri. Asta, pentru ca ONG-ul a inchiriat de la Primaria Cluj-Napoca un spatiu cu alta destinatie, situat in Piata Unirii nr. 2, pentru care, in anul 2015, a fost stabilita taxa pe cladiri in valoare de 5.312 lei.

Potrivit informarii Primariei Cluj-Napoca, transmisa redactiei Ziar de Cluj, Federatia SHARE a platit suma de 5.630 de lei pentru taxa pe cladiri, in 28 octombrie 2015.

Cat priveste impozitele pe spectacole, SHARE a achitat la Primarie doua transe: suma de 25.176 de lei in 23 septembrie si suma de 20.000 de lei, in 23 octombrie.

Chiar si asa, in luna decembrie a acestui an, cand a fost transmis raspunsul oficial al Primariei, Federatia SHARE avea o datorie de peste 400.000 de lei la bugetul local.

“La data prezentei, Federatia SHARE figureaza in evidentele compartimentului nostru de specialitate cu suma de 106 lei neachitata, reprezentand taxa pe cladiri (majorari de intarziere) si suma de 414.262 lei neachitata, reprezentand impozit pe spectacole, din care 381.903 de lei reprezentad debit si 32.359 de lei majorari de intarziere”, arata biroul mass-media al Primariei Cluj-Napoca.

Pana acum, Federatia SHARE nu a anuntat care au fost incasarile din vanzarea biletelor si abonamentelor pentru Untold 2015. Totusi, din estimarile Ziar de Cluj, acestea se ridica la peste 3 milioane de euro. Festivalul a avut 240.000 de participanti, cu o medie de 60.000 de spectatori pe zi.


 

Comentarii

Radu

18.12.2015 11:54

Sa plateasca festivalul Untold banii, nu federatia Share care va cere bani de la primarie ca sa plateasca datoriile lui Buta! Federatia Share e finantata din bani publici, nu e o entitate independenta de banii primariei! Adica tot din banii nostri sa platim datoriile Untold???

Dan

18.12.2015 13:12

Da pana acuma sustineati sus si tare ca Untoldul nu e benefic si nu aduce niciun castig Clujului. Acuma va dati cu stangu-n dreptu' si afirmati ca primaria are de incasat peste 400.000 de lei doar din impozitul pe spectacol? Aia nu sunt bani intorsi comunitatii, clujenilor?Plus incasarile comerciantilor, hotelierilor, taximetristilor, celor care si-au inchiriat apartamentele, plus imaginea Clujului dusa in sute de tari?Cu sau fara intarzieri de plata, banii tot vor fi incasati de primarie, ce daca intarzie cu plata, e normal ca prioritatea numarul unu sa fie asigurarea artistilor pentru editia de anul viitor, aia nu asteapta cu datele din calendar blocate pe ochi frumosi, daca ai bani sa platesti avansurile ii antamezi daca  nu, te trezesti fara artisti de top disponibili in zilele festivalului. Primaria e tot aici si poate sa astepte banii aia cateva luni ca nu pierde nimic, doar de aia factureaza si penalitati, iar cei de la Untold vor plati suma totala stati linistiti, ca vor avea de unde!Si inainte sa dati exemplu asta v-ati uitat ce alti datornici mai sunt pe lista aia cu intarzieri de plata a impozitelor catre primarie, si despre ce sume, ce penalitati  si cati ani de intarziere vorbim? De exemplu PSD-ul nu si-a platit nici macar acum datoriile din campania electorala, atat la nivel de oras cat si la nivel national iar sumele sunt imense. Ati sarit repede sa mai pociti imaginea Untoldului inca o data, asa de craciun, rau va poate sta in gat un succes poate cel mai reprezentativ pentru orasul asta de la revolutie incoace.Dar daca nu sunteti implicati si voi in organizare, (in speta Don' primar Alexa), si mai mult daca Boc si-a tras poza si ala cu Untoldul, gata!!!  Pana aici!!!  Festivalul e naspa, e ilegal, deranjeaza pensionarii, polueaza, indobitoceste crestinii, strica iarba din parc, pune in pericol inmultirea viermilor de matase, afecteaza imaginea contracandidatilor la fotoliul de primar, si trebuie desfiintat si organizatorii arestati!Si doame fereste sa publicati comentariul, doar asa trebuie sa se comporte un viitor primar, sa dea dovada de onestitate si transparenta, si sa arate ca e un om integru, corect si impartial, publicand si opiniile celor care nu sunt de acord cu el.Stati linistiti ca la cate mii de oameni au incercat deja sa scrie un comment aici si au dat de cenzura asta a la comunisti, aia deja si-au facut o idee, si lumea in oras stie ca acest site cenzureaza la greu, s-a dus vestea de mult, asa ca imaginea lui Alexa a avut numai de pierdut pe aceasta tema.Cine dracu vrea un primar care demonstreaza clar ca nu stie sa poarte un dialog civilizat cu cineva care are o alta opinie? Sau mai rau, nu vrea sa aiba acel dialog! Sau si mai rau e un neocomunist care cenzureaza non-stop!Sarbatori fericite! 

Anonim

05.08.2018 17:53

Iar agata imbecilii Clujul pe harta lumii? Dar respectul fata de lege este optional, imbecililor! Javre turbate!

Adauga comentariu