Federatia Romana de Baschet a inceput ancheta in cazul incidentului din Sfantu Gheorghe

In urma declaratiilor facute pentru Ziar de Cluj de catre Dragan Petricevic, antrenorul echipei de baschet feminin a Universitatii Cluj, Federatia Romana de Baschet a demarat  o ancheta cu privire la evenimentele petrecute in timpul meciului desfasurat de echipa clujeana in compania echipei Sepsi Sfantu Gheorghe.

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Horia Paun, a dispus inceperea unei anchete cu privire la incidentele petrecute marti seara la meciul de baschet feminin dintre Sepsi Sfantu Gheorghe si Universitatea Cluj. Pe intreg parcursul zilei, Ziar de Cluj a incercat sa il contacteze telefonic pe Horia Paun pentru a obtine o declaratie a acestuia despre evenimentele reclamate de Dragan Petricevic, insa acesta nu a reusit sa raspunda, fiind prins in diferite intalniri cu reprezentntii Ministerului Tineretului si Sporturilor cu privire la proiectele si cererile FRB de finantare pentru anul in curs.

In locul acestuia o prima reactie din partea FRB a venit din partea directorului de comunicare a FRB, Tiberiu Rist, care a afirmat ca o pozitie oficiala din partea FRB va fi facuta publica abia dupa ce se va face o analiza a imaginilor din timpul desfasurarii partidei de la Sf. Gheorghe.

“Noi am demarat pe acest subiect o analiza. Au fost trimise adrese la cele doua cluburi implicate, la jandarmarie, la colegiul de arbitri, la  colegiul de comisari, vizavi de respectarea regulamentului, ba mai mult, am solicitat si inregistrarea video, pentru ca noi consideram ca e cea mai importanta proba. Cred ca in toata povestea e foarte greu sa ne exprimam, atata timp cat noi nu avem deocamdata nici macar caseta oficiala a meciului. Exista niste pasi pe care noi trebuie sa ii respectam ca Federatie.

Momentan la adresa FRB nu exista niciun fel de adresa oficiala venita din partea Universitatii Cluj cum ca s-ar fi petrecut anomalii la Sfantu Gheorghe. Din regulamentul general exista un protocol legat de inceperea jocului. Acel protocol se respecta la toate meciurile de bascchet din Romania. Stipuleaza foarte clar ca se face prezentarea celor doua echipe, dupa care se intoneaza imnul de stat, iar apoi arbitrul fluiera 3 minute pana la inceperea jocului. Nu exista niciun fel de impunere sa se asculte vreun imn sau un alt cantec in acest protocol, in cele 3 minute echipele fac ce vor. Noua in prezent ne cereti sa facem o chestie in baza unei simple declaratii a domnului Dragan Petricevic. Noi nu contestam ca Dragan nu are dreptate, dar atata timp cat trebuie sa avem o pozitie oficiala, noi trebuie sa fim foarte atenti in ce declaram pentru ca e un puzzle pe care trebuie sa il rezolvam si sa punem cap la cap toate informatiile si toate rapoartele comisiilor”, a afirmat Tiberiu Rist, directorul de comunicare al FRB.

Adauga comentariu