Federatia nesimtirii: SHARE are opt procese la Judecatoria Cluj-Napoca pentru datorii catre artisti, furnizori de servicii si PFA-uri

Federatia SHARE a fost data in judecata de opt PFA-uri si societati comerciale pentru recuperarea unor datorii. De la sfarsitul anului trecut si pana la aceasta data, curg procesele pe rolul Judecatoriei Cluj-Napoca, intentate de furnizorii neplatiti de cei care au organizat Festivalul Untold si au coordonat programul Capitalei Europene a Tineretului 2015. In multe cazuri, cei de la Federatia SHARE- pentru care a garantat, in definitiv, municipiul Cluj-Napoca- s-au comportat cu nesimtire fata de cei care au prestat pentru ei. Firmele le-au oferit servicii pro-bono, in numele programului Capitalei Europene a Tineretului,  sau au facut reduceri substantiale. Cu toate acestea, Federatia SHARE a ales sa nu plateasca si, astfel, a ajuns in instanta, aducand o pata de rusine pe obrazul intregului oras.

Federatia SHARE a fost girata de municipiul Cluj-Napoca sa coordoneze programul Capitalei Europene a Tineretului 2015. Aceeasi federatie a organizat Untold Festival, iar finantarile din partea Primariei Cluj-Napoca au fost substantiale anul trecut. Numai pentru Untold Festival,  alocarea a fost de 400.000 de euro.

Cu toate acestea, Federatia are datorii catre zeci de furnizori. Artisti care au prestat la Untold Festival, firme de paza, firme de design, PFA-uri, toti au inceput, rand pe rand, sa dea in judecata Federatia SHARE pentru recuperarea datoriilor.

Pe rolul Judecatoriei Cluj-Napoca sunt nu mai putin de opt procese pe care Federatia SHARE le are cu diferiti furnizori pentru datorii.

Ziar de Cluj a incercat sa-i contacteze pe toti, insa multi dintre ei spun ca nu pot sa vorbeasca despre proces sau datoriile pe care trebuie sa le recupereze. Totusi, unii dintre ei au vorbit cu Ziar de Cluj si au aratat cu cata nesimtire s-au comportat cei din federatie.

Spre exemplu, Federatia SHARE are datorii catre o firma de HR, Coomodo Prestserv SRL. Reprezentanta firmei a declarat pentru Ziar de Cluj ca in 18 ani de activitate a firmei nu a fost nevoita sa dea pe nimeni in judecata, pana ce au inceput sa lucreze cu SHARE. Mai mult, o buna parte din munca prestata pentru federatie a fost pro-bono, ONG-ul avand recomandari bune. Cu toate acestea, Federatia SHARE nu s-a achitat de datorie, desi nu este o suma mare.

“Nu as vrea sa dezvolt prea tare subiectul, au o datorie pentru recrutare. Am incercat sa rezolvam problema pe cale amiabila, au fost tot felul de promisiuni. Nu este o suma imensa, avand in vedere ca am realizat serviciile  pentru ei in proportie de 80% pro-bono! Pentru programul Capitalei Europene a Tineretului, pentru idee, nu am vrut sa le facem preturi uriase, dar cu toate acestea tot nu au platit. Ne-au tot dus cu vorba, iar datoria este din iunie. Am facut o recrutare pentru ei, a fost un proiect frumos, a mers minunat. Una dintre recrutari au platit-o, ultima nu au platit-o. Atat au mintit, incat i-am dat in judecata.

Reactia lor ne-a surprins. Ne-au spus: <<Dati-ne, ca si asa ne-au dat destui in judecata>>. In 18 ani de activitate nu am mai facut asa ceva, sa dam in judecata un client pentru neplata, iar pe ei i-am luat la recomandarea cuiva”, spune reprezentanta societatii de HR.

Si firma de paza Scutul Negru are proces cu Federatia SHARE, primul termen de judecata fiind programat la Judecatoria Cluj-Napoca in 3 martie 2016.

Datoriile catre firma de paza se ridica la 37.000 de lei, potrivit reprezentantilor Scutul Negru.

“Nu au platit serviciile de ambulanta de la Scutul Negru SPAM pentru Untold Festival, care sunt in valoare de  22.000 de lei si 15.000 de lei pentru paza de la festival. Am facut toate demersurile sa recuperam datoria pana am ajuns in instanta. Am fost dispusi chiar sa ii iertam de cei 15.000 de lei pentru serviciile de paza, numai sa isi plateasca serviciile pentrul Ambulanta. In Cluj, orasul bunului-simt, daca ei se comporta asa, ce exemplu dau oamenilor?”, se intreaba Dorin Nemes, reprezentantul firmei de paza Scutul Negru.

Iar exemplele pot continua:  Baba Ioan Mihai PFA a dat in judecata Federatia SHARE in noiembrie 2015, pentru “poprire asiguratorie”.

PFA-ul are domeniu de activitate “design specializat”. Un alt proces intentat de Ioan Mihai Baba Federatiei SHARE este pentru “somatie de plata”.

“Nu as dori sa comentez. Este o relatie comerciala intre doua entitati. Se va rezolva intre noi, cu ajutorul instantei”, a declarat Ioan Mihai Baba pentru Ziar de Cluj.

Diana Gabriela Folea PFA a dat in judecata Federatia SHARE in 5 noiembrie 2015, cu obiectul “cerere de valoare redusa”.

SC Medline Com SRL a dat in judecata Federatia SHARE in decembrie 2015, pentru “pretentii”. Firma este din Cluj-Napoca si are domeniu de activitate “activitati generale de curatenie a cladirilor”.

“Nu pot vorbi despre acest subiect. Doar cu avocata puteti vorbi despre asta”, a spus reprezentatul firmei.

SHARE are datorii catre artistul Costi Camarasan

Federatia SHARE are datorii si catre Live Rental Group SRL, societate din Cluj care are domeniu de activitate “suport pentru interpretarea artistica (spectacole). In spatele firmei este nimeni altul decat Costi Camarasan, fondatorul legendarei trupe Compact.

“Fiul meu se ocupa de asta, nu stiu exact, nu cunosc detaliile”, a declarat artistul pentru Ziar de Cluj.

Costi Camarasan Band a concertat in vara trecuta la Untold Festival, mai exact in cadrul evenimentului din Piata Unirii – We are rocking the city.

Si cu firma Adventure Publishing SRL are proces Federatia SHARE. Societatea este administrata de Decebal Cotoc. Din informatiile noastre, datoria Federatiei SHARE catre aceasta firma este de 80.000 de lei.

Ziar de Cluj a solicitat un punct de vedere din partea directorului SHARE, Vlad Pop. Il vom publica integral in momentul in care Federatia SHARE ni-l va transmite.

Comentarii

Untold

14.01.2016 12:36

evenimentele din cadrul Untold au fost girate chiar de Guvernul Romaniei care a aprobat ca evenimentul este de interes national si i s-a alocat in acest o suma de la bugetul de stat.....suma care din cate stiu eu nu cred ca a fost inca incasata..... sigur ca acest lucru presa il poate afla eventual daca solicita lamuriri de la guvern.....Poate totusi e bine ca s-a ajuns la instanta,  poate asa Federatia Share sa intre mai usor si mai repede in insolventa eventual!

Andrei B.

14.01.2016 14:19

Electric Castle si-au pregatit terenul cu 2 ani inainte ca sa prinda ajutorul de la Primarie. Au demonstrat ca-s capabili sa organizeze ceva de calitate. Astia n-au facut altceva decat sa porneasca un business pe banii cetateanului, sa mute banii in firme de casa, si pe ceilalti furnizori sa-i lase cu buza umflata. Trebuie sa faca acolitul asta mic puscarie, impreuna cu Boc si ceilalti care au aprobat un al doilea festival. Cu banii aia se putea face ceva de 5 ori de mai succes. Si eu vreau business pornit cu banii cetateanului!

Gaetano

14.01.2016 14:45
Na, ca a luat si Cotoc tzeapa!!

adi

14.01.2016 15:26

rezolvarea e f simpla. daca noua asociere untold srl nu va plati, atunci sa nu le inchirieze anul asta nimic. sa vedem cand is presati de timp ce fac? il duc pe tiesto sa cante in baia mare?

HaHaHa

14.01.2016 15:34

Untold a fost premiat ca cel mai bun festival din Europa. Asa ca nu mai mancati rahat cu polonicul si stergeti-va la gura ca pute. Nu prea va ies cartile. Nu a iesit Ponta presedinte, acum si ghinionul asta cu Untold. Crapati de ciuda!

bogdan

14.01.2016 19:51

a fost premiat si va avea loc si anul acesta asa ca hai sictir e un festival mare care nu va place voua dar place europei

Mihai

14.01.2016 23:04

1. Cum poate proiectul Untold (propietatea SHARE) sa devina priopritatea privata a "domnului" BUTA?

2. CONFLICT DE INTERESE: Buta, presedintele SHARE in 2014, decide viitorul UNTOLD-ului! Votam si construim un business din banii altora! Si, a reusit!

Buta, nu va apuca urmatorul UNTOLD in libertate! Zilele lui in libertate sunt UNTOLD?!

Adauga comentariu