Fecalu, fantoma mizerabilă de la Tribunalul Cluj

Alin Golban de la Clujust.ro scrie un interesant pamflet azi despre Fecalu, un personaj sinistru ce se pretinde ziarist:

Acest editorial conține limbaj licențios (18+). Am hotărât să-l concurez pe avocatul Lucian Cristea cu al lui Serafimuț. Acesta nu este singurul ”personaj” care bântuie zilnic coridoarele Palatului de Justiție din Cluj. Am auzit de fantoma toxică care aproape că doarme în Tribunal. Îi voi zice Fecalu și decideți voi dacă există sau nu cu adevărat. Eu cred că există și diferența e că, spre deosebire de ea, Serafimuț e simpatic și mai face și un ban.

Vă voi spune în continuare caracteristicile lui Fecalu și cu ce se ocupă această stafie de care am auzit și aștept să-mi spuneți voi, cei care aveți treabă la Tribunal, dacă există sau nu. Am auzit despre fantoma Fecalu că se dă drept scrib.

Fecalu și-a construit o reputație din a trăi cotrobăind printre gunoaie sau sugând puroiul disputelor dintre oameni. Citește zilnic listele de la ușile sălilor de judecată, fără folos.

Caută cu osârdie mizeria, fiindcă el are un caracter mizer. Este antrenat să recunoască asta mai repede decât noi toți, cei care vedem și binele din această lume. Caută în tomberoanele Justiției pentru a-și face un sandviș cu dejecții pe care și-l prepară singur și pe care îl înghite zilnic, pretinzând că-și face profesia. Dar profesia lui nu e scriitura, ci hoităreala.

Își bagă nasul (la propriu) unde nu-i fierbe oala, tăbărând peste intimitatea oamenilor, agresându-i cu halena putredă de căutător de gunoaie. Este atât de laș, perfid și nevertebrat încât își filmează subiecții fără ca aceștia să știe.

Într-o zi era să ia bătaie de la o femeie care-și apăra fratele încătușat de filmările lui jegoase și tremurate, iar pseudo-bărbatul din el a cerut ajutorul jandarmilor. Compus din gelatină putredă, Fecalu ar fi în stare să se tupileze după roba unei avocate decât să-și înfrunte micimea. În acest sens a fost în stare să o pârască pe o avocată la Barou că nu a intervenit ca să nu-l bată acea femeie.

Își lungește gâtul și vorbește în șoaptă ca să pară interesant. Fecalu se crede un maestru al vorbelor și metaforelor, dar dejecțiile lui verbale și editoriale sunt oglinda schizofreniei pure. Nimeni nu înțelege ce vrea să zică. Tot timpul este convins că știe mai mult, că are mai multe cunoștințe decât ceilalți, dar nu știe nimic. E un sfertodoct sadea.

Se face că înțelege ce zic juriștii, dar nu pricepe nimic. ”Cultura” lui juridică se compune din auzitul de sentințe de la ușă, ascultatul pe la colțurile tribunalului, trunchiatul de informații și hărțuirea unor persoane private, care încearcă să scape de hoitar. Justițiarii și justițiabilii sunt agresați verbal și vizual de acest personaj.

Toți judecătorii și avocații îl detestă sau îl compătimesc, dar le e jenă să-i spună. Se complac în a spune ”e nebun” și îi dau pace. Fecalu și-a vărsat voma din vorbe și la cel mai înalt nivel, luând-o la rost, cu un tupeu jegos, într-o conferință, pe șefa Curții de Apel Cluj, care este o doamnă și o finuță. Aceasta a rămas fără cuvinte, fără reacție.

Fecalu sapă corespondenți de la tabloide. E prototipul perfect de ipocrit. Scrie dări de seamă pline de cuvinte emancipate despre evenimente culturale, dar lucrează pentru tabloidele care fac baie în latrina plină de dejecții a României. Apropo de cultură, Fecalu se crede un mare meloman. Probabil după ce vine acasă de la hoitărit, murdărit de sângele hoiturilor și de păduchii luați din dosare, Fecalu crede că se parfumează cu Rachmaninoff și Brahms, dar e doar o iluzie puturoasă. Când mănânci viermi, nu poți râgâi Armani.

Adeseori poate fi văzut cu o pungă de un leu, bântuind pe Titulescu ca un panou publicitar al mizeriei umane. Lățos și lălâu, pare-se că are în pungă ficatul său plin de frustrări tocmai cumpărat de la Unicarm.

Pentru că simte mirosul de carne, Fecalu poate fi văzut și la sindrofii. E singurul îmbrăcat ca un cerșetor, care nu-și dă jos geaca îmbibată de jeg. El vă aduce aminte de păcăliciul de la jocul cu același nume din copilărie.

Așteptăm ziua când Fecalu, în lipsă de hoituri, va decide să se autoingurgiteze, așa cum merită.

Se aude că fantoma are boală și ciudă maximă pe Clujust și vorbește tot deandoaselea.

Ați întâlnit această fantomă? Ce gust v-a lăsat? Știu, întrebarea e retorică.

Dacă tot e perioada igienizării de vară, rog conducerea Curții de Apel Cluj: scoateți mizeria afară!

 Alin Golban

Comentarii

Doru

28.08.2015 09:51

Alin,esti un labar nenorocit si imbecil.

Cetateanul revoltat

02.09.2015 15:07

Articolul tau e cam dur, dar ai surprins ideea foarte bine. 

Ghiolbanu

03.09.2015 09:28

Un mizerabil Alin asta, limbaj de copil crescut pe strazi fara 7 ani de acasa si cu atitudine de golan. Cum da el limbi conducerii Curtii de Apel, "o doamna si o finuta", auzi. Si apropo de cunostinte juridice, ti-ai mai luat din kilometri aia de restante la drept, Aline?

ver deg.

05.09.2015 08:43

Si cine este fecalu asta,ca si autorul articolului pare tot un fel de fecal ?Puneti o poza sa il vedem..

gogu

06.09.2015 10:54

Is mai multi fecali prin Palat. La care te referi, ca descrierea se potriveste la toti?

Adauga comentariu