Farmec a castigat lupta cu ANAF: compania clujeana a scapat de plata accizei pe alcool

Victorie pentru Farmec in procesul cu ANAF privind taxele pe alcool. Producatorul clujean de cosmetice e scutit de plata sumei record de 67 de milioane de lei.

Magistratii Judecatoriei Cluj au admis marti, solicitarea firmei de cosmetice Farmec, impotriva executarii silite, de catre ANAF, a unei sume record de 67 milioane lei,ca taxe neincasate la bugetul de stat, potrivit bzc.ro.

Reprezentantii ANAF au solicitat  taxele pentru accize si penalitati aferente alcoolului denaturat folosit in perioada 01.01.2007 - 31.12.2011, la fabricarea a trei produse: aerosoli Airwick, Nufar si Triumf. 

Solutia pe scurt a instantei: Admite cererea.Anuleaza decizia de instituire a masurilor asiguratorii nr.1334255/21.11.2014 emisa la 20.11.2014 si procesele verbale de sechestru asigurator pentru bunuri mobile si imobile. 

Inspectorii ANAF mentionasera in Raportul de inspectie fiscala (RIF) ca Farmec a beneficiat pe nedrept de scutiri de la plata accizei pe alcoolul etilic denaturat folosit la fabricarea a trei produse: aerosoli Airwick, Nufar si Triumf. 

Acestia au mai cerut instantei obligarea Farmec SA la plata sumei de 67 milioane RON pentru accize si penalitati aferente alcoolului denaturat folosit in perioada 01.01.2007 - 31.12.2011.

Farmec detine marci recunoscute international, printre care Gerovital H3 Evolution, Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan, Gerovital Plant, Aslavital sau Farmec.

Comentarii

Unu

15.04.2015 21:39

Intrebarea este cum raspund acei inspectori 'supermegacunoscatori' ai legilor? Dupa ca tarasc o entitate intr-un proces pentru ca ei 'cred' ca trebuie platite niste taxe (accize sau orice altele) ei , acesti INSPECTORI INCOMPETENTI platesc cumva faptul ca au 'presupus' eronat? Blocarea conturilor. instituirea masurilor asiguratorii, instiintarea fiecarui clinet al celui sechestrat ca acesta are 'probleme' cine le plateste? Corect ar fi ca in cazul in care un incompetent de la DGAF presune aiurea sa plateasca. Daca cel ce e verificat nu are dreptate sa i se dea amenda dar daca are atunci sa plateasca si cei ce presupun!

Adauga comentariu