Fany reactioneaza: Licentele nu pot fi suspendate, in ciuda actiunii Prefecturii in instanta

Reprezentantii Fany sustin ca in ciuda actiunii in instanta a Prefecturii Cluj licentele de transport nu pot fi suspendate. Precizarile vin dupa ce Asociatia Metropolitana de Transport Public Cluj a transmis o adresa catre Consiliul Judetean Cluj prin care solicita institutiei sa notifice Fany sa nu mai opereze pe traseele eliminate din programul de transport, prin suspendarea de drept a Hotararii de Consiliu Judetean din luna decembrie. Este vorba de traseele din Zona Metropolitana, din comunele Floresti, Ciurila, Baciu, Apahida si Chinteni, care au fost scoase din program si ulterior reintroduse.

“Va solicitam sa procedati de indata la notificarea operatorului de transport SC Fany Prestari Servicii SRL sa inceteze efectuarea serviciului de transport public pe traseele eliminate din programul de transport judetean avand in vedere ca urmare a suspendarii de drept a HCJ nr. 424/23.12.2013, nu detine licenta de traseu valabila. Precizam ca efectuarea serviciului de transport public fara licenta valabila constituie contraventie, conform prevederilor art 45 din Legea nr. 92/2007, competentele in constatarea acesteia revenind imputernicitilor presedintelui Consiliului Judetean”, se arata in adresa semnata de primarul Emil Boc, presedintele Asociatiei.

Hotararea s-a suspendat de drept pentru ca Prefectura Cluj a apreciat-o ca nelegala si a solicitat in instanta anularea partiala a ei.

“Actiunea face obiectul dosarului nr.1372/117/2014 aflat pe rol la Tribunalul Cluj, inregistrata la data de 10 martie 2014. Motivul care a stat la baza formularii actiunii este faptul ca atribuirea licentelor de traseu s-a realizat in mod nelegal deoarece, urmare a unei erori umane la momentul introducerii datelor in sistemul electronic o parte din trasee (un numar de 43) s-au atribuit fara a se tine cont de grupele de trasee, ele fiind atribuite ca individuale. In urma acestei erori rezultatele licitatiei au fost viciate, ele fiind afisate pe trasee independente si nu pe grupe de trasee, punctajele fiind calculate pe trasee. Vicierea procedurii de licitatie atrage nelegalitatea atat a procesului verbal a Comisiei Paritare cat si a HCJ nr 424/2013. Prin Hotararea nr. 424 din 23.12.2013, Consiliul Judetean Cluj a aprobat atribuirea licentelor de traseu pentru traseele cuprinse in programul de transport public de persoane prin curse regulate in trafic judetean pentru anii 2014-2019”, au aratat reprezentantii Prefecturii.

In replica, reprezentantii companiei Fany au aratat ca actiunea Prefecturii nu suspenda licentele de traseu, hotararea atacata producandu-si deja efectele.

„Actiunea in contencios administrativ promovata de Prefectul Judetului Cluj impotriva HCJ Cluj nr. 424/2013 privind atribuirea licentelor pentru traseele cuprinse in Programul de transport public de persoane prin curse regulate in trafic judetean pe anii 2014 – 2019 nu poate produce, in mod obiectiv, nici un efect suspensiv. Actul administrativ atacat și-a produs efectele, in temeiul sau fiind emise licente de traseu in favoarea mai multor operatori. Subliniem ca nu doar SC Fany Prestari Servicii SRL a beneficiat de HCJ Cluj nr. 424/2013 și ca acest act administrativ privește toate traseele din judet, nu numai cele din zona metropolitana. Prin urmare, in masura in care actiunea promovata de Prefectul Judetului Cluj impotriva HCJ Cluj nr. 424/2013 ar determina automat suspendarea/anularea licentelor de traseu, astfel cum se sustine, aceasta masura ar afecta toti operatorii și ar paraliza complet serviciul de transport public de persoane la nivelul judetului Cluj”, au precizat reprezentantii Fany.

Foto: citynews.ro

 

 

 

 

Adauga comentariu