Fany circula in continuare. Autoritatile nu stiu ce sa faca

In ciuda faptului ca termenul fixat de Consiliul Judetean firmelor private de a nu mai opera pe traseele din Zona Metropolitana a expirat, autobuzele Fany au circulat si astazi pe rutele vizate. Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca nu mai au autoritate pe traseele respective, dar ca o decizie in ceea ce priveste aceasta problema o vor lua luni.

„Ne-am fi dorit ca retragerea licentelor si, respectiv, predarea traseelor in cauza catre CTP sa se intample imediat, insa pentru a nu prejudicia calatorii din Zona Metropolitana care si-au achizitionat, in avans, abonamente valabile pana la sfarsitul lunii, am decis sa permitem operarea pe aceste trasee pana in data de 24 aprilie”, declara Horea Uioreanu in 14 aprilie.

Zece zile mai tarziu, autobuzele Fany circula nestingherite pe traseele in cauza, fara ca vreo autoritate sa ia societatea la rost.

“Luni vom avea o discutie pe aceasta tema in institutie sa vedem cum putem actiona, daca e nevoie iesim in control pe teren. Voi vorbi cu Octavian David de la Transport, el e in tema si vom vedea ce putem face. Luati legatura cu el, el stie mai bine”, a declarat Uioreanu pentru Ziar de Cluj. 

Numai ca functionarul Octavian David, de la Autoritatea Judeteana de Transport din cadrul CJ Cluj nu e dispus sa vorbeasca cu presa.

“Nu ma mai deranjati, ca nu va spun nimic”, a spus David, inainte sa inchida telefonul, asa cum ii sade bine unui functionar platit din bani publici. Adevarul e ca nici in declaratiile date altor ziare nu a excelat in informatii, rezumand sa spuna ca nu stie cum va proceda.

Purtatorul de cuvant al CJ Cluj, Cornelia Trif, spune ca institutia pe care o reprezinta nu mai are autoritatea sa verifice traseele in cauza.

“Traseele sunt in Zona Metropolitana, nu mai sunt trasee judetene, prin urmare noi nu mai putem interveni. Am fi putut face controale, daca erau trasee judetene, dar nu sunt, prin urmare competenta, in mod firesc, ar trebui sa ii revina Asociatiei de Transport Metropolitan”, a subliniat Trif.

Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public, cea care opereaza in mod legal traseele din Zona Metropolitana spune ca Fany circula ilegal inca din martie.

“Din momentul in care Prefectura a facut actiunea in instanta licentele au fost suspendate, practic din martie circula ilegal. In 9 aprilie li s-a comunicat sa-si predea licentele, nu au facut nici asta. Nu vreau sa le spun nimanui cum sa isi faca treaba, dar ar trebui ca cei din Consiliul Judetean, sprijiniti de Inspectoratul de Control in Traficul Rutier sa mearga pe traseu si sa le ridice licentele. Noi am intrat si pe Suceag si Mera si operam si in Floresti”, a aratat Liviu Neag.

Foto: citynews.ro

Comentarii

Radu Banciu

25.04.2014 20:46

1-Nu mai cenzurati comentariile, cand v-am spus ponturi o fost bine...2-Cum nu se pot lua masuri?Maine imi iau si eu autobuz din DE cu 2000 de euro si ma apuc de transport fara licenta.Daca astia pot, eu de ce nu?Muistii aia care au luat spaga acuma dau din colt in colt ca nu se pot lua masuri.Sa-i fi amenintat Cadar-ii ca-i dau in gat pe toti sau ce poate fi?Oameni, transportul fara licenta e transport ilegal!Politia, ARR-ul?!?

liana

26.04.2014 22:39

Da, cum autoritatile nu pot lua masuri? In ce tara traim??? Nu vom mai lua masuri pentru nimic si nimeni care incalca legea?

Adauga comentariu