Fanii Universității Cluj s-au trezit, puțin cam târziu: „Plecați cu toții!”

Fanii Universității Cluj sunt extrem de pretențioși, cu toate că au ignorat în ultimii ani rezultatele extrem de slabe obținute de echipele ce aparțin de CS Universitatea Cluj. Vorbim de secțiile handbal fete - băieți, volei fete - băieți, baschet fete - băieți. De fapt, vorbim despre orice secție. 

Duse sunt vremurile când toate echipele ce reprezentau Universitatea Cluj în sporturile de sală o făceau cu demnitate și se luptau pentru primele locuri ale clasamentului. 

Pentru cei tineri, echipa de volei masculin a Universității Cluj se luptă pentru evitarea retrogradării an de an. Pentru iubitorii voleiului din Cluj, „U” Ardaf domina copios acest sport din România la mijlocul anilor 90. Același lucru e valabil și la secția de volei fete. 

La baschet băieți, fanii au refugiul echipei privatizate U BT, însă la baschet feminin situația e jalnică. Jalnică, pentru o echipă care își spulbera oponentele în trecut și câștiga titlu după titlu. 

La handbal băieți și fete, aceeași poveste tristă. La băieți, orașul nostru nu mai are o echipă în prima ligă, iar vremurile când coloșii Fibrex Săvinești, Constanța sau Steaua se deplasau la Cluj cu mari emoții au apus. La handbal feminin, din Universitatea Jolidon a rămas o simplă umbră a echipei care speria Râmnicu Vâlcea în vremurile ei de glorie. Cu 3 puncte după 13 etape, după o nouă înfrângere cu puștoaicele lui Tadici de la Zalau, fanii au răbufnit.

Conform sportulclujean, suporterii s-au trezit (ce-i drept cam târziu) și le-au cerut oficialilor echipei (printre care directorul sportiv Cucuian și antrenorului Bondar) să plece cu toții. 

Paradoxul suporterului de rezultat

Să aruncăm toată vina în cârca celor care gestionează CS Universitatea Cluj ar fi greșit. Anonimatul în care se zbat echipele de „sală” ale Universității Cluj vine ca un rezultat firesc al indiferenței suporterilor. Sala este mai mereu goală, pentru că nu există rezultate. Atâta timp cât sala este goală, nu există rezultate. Cu o sală plină, meci de meci, cu o presiune reală pusă de suporteri, suntem convinși că lucrurile s-ar schimba în bine. 

Adauga comentariu