Familia Bercan renoveaza cinematograful Dacia pentru 2,2 milioane de lei

Asocierea SC 2 Invest SRL si Civitas Proiectare, societati detinute de Vasile Bercan, respectiv Daciana Bercan isi mai pun in palmares un contract incheiat cu Primaria Cluj-Napoca: reabilitarea cinematografului Dacia din cartierul Manastur. Oferta asocierii, de 2.285.000 de lei, a fost cea mai mica din cele patru primite pentru acest obiectiv.

Vasile Bercan a fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor pe vremea Aliantei DA. Presa relata la acea vreme ca Bercan ar fi un apropiat al administratiei locale portocalii de la Cluj. Firmele acestuia au avut numeroase contracte cu administratia locala. 2 Invest a amenajat sensul giratoriu de la intersectia Calea Turzii cu strada Observatorului in 2006, a consolidat zonele afectate de alunecarile de teren de pe strada Uliului in 2010, a refacut podul  peste canalul Morii de pe strada Rosiori in acelasi an. De asemenea a avut mai multe contracte cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri, dar si cu Regionala CFR, iar mai nou este executantul Campusului teologic “Nicolae Ivan”, care se construieste pe strada Coastei de catre Arhiepiscopie pe terenul donat de municipalitate.

Societatea Civitas Proiectare a gasit reteta perfecta pentru a castiga contracte publice din partea Primariei: vin cu oferte cu mult sub pretul estimat, iar contractul este garantat. Dupa ce a facut studiul de fezabilitate pentru proiectul Bazei Sportive din Gheorgheni la un pret cu 62% mai mic fata de cel estimat, a adaugat in palmares si contractul pentru proiectarea obiectivului, la un pret de cinci ori mai mic fata de costurile estimate.

In afara de cele doua contracte, municipalitatea mai are unul incheiat cu Civitas Proiectare pentru “prestare servicii de verificare tehnica de calitate a proiectelor tehnice si detaliilor de executie”. Si aici, oferta a fost de trei ori mai mica fata de concurentii Megavox Proiect, care au ofertat 5,9% din “valoarea de proiectare exprimata in lei fara TVA”.

Civitas Proiectare a avut o crestere spectaculoasa a cifrei de afaceri anul trecut: daca in 2012 cifra de afaceri era de 422.000 de lei, anul trecut a crescut de patru ori, ajungand la aproape 1,7 milioane de lei. Profitul inregistrat anul trecut a fost de aproape 50.000 de lei.

Societatea, infiintata in martie 2012, ii apartine Dacianei Bercan, care detinea  parti sociale si la societatea 4Invest din grupul de firme a lui Vasile Bercan. 4Invest a avut in anii trecuti mai multe contracte pentru reparatii scoli si gradinite precum si pentru constructia unor imobile.

4 Invest a fost radiata, iar acum asocierea cu 2 Invest ii aduce societatii Civitas un nou contract pe bani publici. Din cele 2,2 milioane de lei proiectarea costa 60.000 de lei.

Anul trecut 2 Invest a avut o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de lei si un profit de 114.000 de lei.

Adauga comentariu