Fals proprietar căutat pentru o că a dat ţeapă cu "chirie de Untold"

Problemele privind chiriile false din perioada organizării festivalului Untold continuă să curgă una după alta şi în acest an. Un clujean este căutat pentru că a închiriat două apartamente, iar după ce i-au fost viraţi în cont jumătate din banii solicitaţi, acesta nu a mai răspuns la telefon pentru a le pune la dispoziţie fastivalierilor cele două apartamente. Păgubiţii au apelat în primă instanţă la reţelele de socializare în căutarea unor persoane care să ofere informaţii cum poate fi găsit individul care a luat banii şi i-a lăsat cu ochii în soare.
 
Deşi prin intermediul presei, care a atras atenţia, în repetate rânduri, cu privire la modul de operare al ţeparilor imobiliari în perioada festivalului Untold, încă se mai găsesc cetăţeni care să fie fraieriţi. Recent o doamnă a postat pe Facebook în grupul de “Mămici din Cluj-Napoca” o imagine scanată cu buletinul unui clujean de la care a închiriat două apartamente. Anna Maria explică în postare modul în care Lung Cristian Sorin a ţepuit-o. 
“Cunoaşte cineva cineva acest individ? Ne-a închiriat fictiv 2 apartamente pentru Untold, a luat avans şi acum nu mai răspunde la telefon. Avem copie după buletin şi datele contului, nimic mai mult. Oricum vom apela la ajutorul poliţiei dacă nu rezolvăm cumva...”, se regăseşte în postarea de pe grupul Mămici în Cluj-Napoca.

Printre cei care profită de criza locurilor de cazare din Cluj-Napoca pe perioada  festivalului Untold sunt şi mulţi ţepari. Aceştia oferă spre închiriere apartamente inexistente. Cei care sunt înşelaţi prin metoda “apartament de închirat de Untold” apelează la reţelele de socializare şi apoi la Poliţie pentru a-şi recupera banii daţi. Timp peirdut, energie consumată, declaraţii la poliţie încât nu mai ai niciun chef de festival. 
 
Modul de operare este unul simplu: Indivizi „anonimi” din mediul virtual își creează o identitate falsă întâi pe site-urile de mică publicitate, iar ulterior își deschid un cont la bancă. În contul respectiv cei care cred că au prins un chilipir la cazarea de Untold sunt puşi să vireze în avans  50% din valoarea sumei negociate. Deci mare atenţie atunci când vă căutaţi cazare pe perioada discotecii ilegale. 

Comentarii

Andra Pavel

02.08.2017 15:40

Suntem 10 tineri din capitala, si am pățit exact acelasi lucru, de la ora 8 dimineata pana adineauri am incercat sa dam de el. Noroc cu alte cunoștințe binevoitoare.

Rico ana

03.08.2017 14:42

Acest Lung a ales doar adolescenti grupuri mari si le a promis tot cate 2 ap. A dat si cateva adrese dupa ce a incasat banii integral. La adresa s au intalnit 3-4 grupuri de 10-12 pers din diverse parti ale tarii dar inele adrese au fost false.  Politia se ocupa de caz asa ca reclamati cu totii pe nemernic acolo

Adauga comentariu