Fake Mediafax, preluat de presa locală, contestat printr-un comunicat oficial al USR Cluj

Fake news-ul răspândit de agenția de presă Mediafax.ro prin care deputatul clujean Emanuel Ungureanu ar fi fost desemnat candidat pentru funcția de primar în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, din partea Alianței USR-PLUS, fake news preluat și de presa locală clujeană, a fost negat prin intermediul unui comunicat oficial al USR Cluj. 

După conferința de vineri a liderilor USR Cluj, în care reporterul Ziar de Cluj a formulat direct întrebarea în privința candidaturii lui Emanuel Ungureanu – desemnat deocamdată doar de către Uniunea Salvați România Cluj în cailtate de candidat pentru funcția de primar pentru Primăria Cluj-Napoca - din partea Alianței USR-PLUS, președintele USR Cluj-Napoca, George Trif, a ținut să precizeze în mod explicit că deocamdată tratativele în interiorul Alinaței continuă, iar rezultatul final urmează să fie comunicat după consultările din interior.

CITEȘTE ȘI: Ungureanu: „Administrația locală de la Cluj este ca cea din Teleorman...” Trei măsuri ale opoziției pentru clujeni

După cum a precizat în cadrul conferinței de vineri liderul USR Cluj-Napoca, George Trif, discuțiile în privința candidaturii lui Emanuel Ungureanu din partea Alianței USR-Plus se vor încheia abia săptămâna viitoare.

În acest context, cel puțin deocamdată, Ungureanu este candidatul desemnat doar de către formațiunea USR pentru conducerea Primăriei Cluj-Napoca. 

„Suntem în ultimele zile ale discuțiilor. Sper să putem face o conferință săptămâna viitoare pentru a putea confirma. La ora asta căutăm cea mai bună soluție pentru a desface nodul ăsta de interese care planează asupra Clujului”, a transmis George Trif. 

Miercuri, agenția de presă Mediafax.ro a răspândit un fake news pus pe seama „reprezentanților Alianței USR-PLUS Cluj”, conform cărora deputatul clujean Emanuel Ungureanu ar fi fost desemnat drept candidat pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca din partea Alianței USR-PLUS. 

Ziar de Cluj a luat legătura cu președinteșe USR Cluj-Napoca, George Trif, care a apreciat răspândirea unei asemenea „știri” drept un „fake news” veritabil, apreciind că discuțiile în cadrul Alianței continuă, iar cel puțin deocamdată, numele lui Emanuel Ungureanu a fost înaintat doar din partea Uniunii Salvați România Cluj. 

Culmea, fake-news-ul răspândit de agenția de presă Mediafax.ro a fost preluat și de presa locală clujeană. 

ziuadecluj  zcj.ro

monitorul de cluj   monitorulcj.ro

Numai după semnalarea de către Ziar de Cluj a acestor derapaje grave în privința informării corecte a publicului, USR Cluj a transmis un comunicat oficial prin care negau fake news-ul propagat de Mediafax.ro și preluat de presa clujeană locală. 

Mai mult chiar, pe surse, Mediafax.ro a publicat informații eronate și în privința listei USR-Plus pentru Consiliul Local Cluj-Napoca.

Astfel, conform acestora, „la Consiliul Local Cluj-Napoca pe primele 10 locuri ale listei figurează 6 candidaţi ai USR şi 4 ai PLUS în timp ce la Consiliul Judeţean Cluj cele două formaţiuni au fiecare câte 5 candidaţi. Lista de candidaţi pentru Consiliul Local Cluj-Napoca a Alianţei USR PLUS Cluj este deschisă de Sergiu Hossu de la PLUS, iar cea de la Consiliul Judeţean Cluj de Ovidiu Nistor de la USR”, notează zcj.ro, citând mediafax.ro

„Clarificări privind lista candidaților USR PLUS Cluj 
 
În ultimele zile au apărut în spațiul public informații  privind lista candidaților Alianței USR-PLUS la alegerile locale din iunie 2020. 

Pe această cale, USR Cluj dorește să menționeze că lista candidaților la alegerile locale este încă obiectul negocierilor, nu există o listă definitivă, iar cele apărute în spațiul public nu reflectă rezultatul final al negocierilor dintre cele două partide politice. 

USR Cluj împreună cu partenerul Plus Cluj vor comunica aceste rezultate în momentul definitivării discuțiilor la fiecare nivel al celor două partide”, a transmis Cătălin Sălăgean, Președinte USR Cluj.

Cătălin Sălăgean          Președinte USR Cluj    

                                                           04.03.2020

 

 

Adauga comentariu