Facultatea de Matematică Informatică va avea un nou sediu în Grigorescu

Universitatea Babeș Bolyai vrea să construiască un nou sediu pentru Facultatea de Matematică și Informatică pe un teren ce îl deține în Grigorescu pe strada Donath, în vecinătatea Casei Radio. În acest sens în cadrul Comisiei de Urbanism din noiembrie va fi discutat Planul Urbanistic de Detaliu. 

Se propune edificarea unei cladiri pentru Facultatea de Matematica si Informatica cu regim de inaltime 2S+P+2E+R și inaltime maxima de 15.50 m pe terenul aflat în proprietatea Universității Babes Bolyai. Clădirea va fi realizată sub forma unui monovolum, dezvoltat relativ paralel cu strada Donath. Se va acorda o atenție deosebită modului de dispunere a amfiteatrelor și sălilor de curs/seminar, astfel încât acestea să beneficieze de lumină naturală, evitându-se orientarea acestora spre nord sau sud. 

Subsolul 2 adaposteste o parcare pentru 43 autoturisme, accesul în parcare facandu-se prin intermediul unui lift auto, pe latura sud-vestica a cladirii. In jumatatea sud-estica a subsolului 2 este ocupata partial de doua amfiteatre pentru studenti, sub gradenele carora se amenajeaza spatii tehnice. 

Subsolul 1 este structurat în doua zone distincte: zona amfiteatrelor, în jumătatea sud-estica și zona tehnica a spatiilor de intretinere în jumătatea nord-vestica. 

Parterul gazduieste accesul principal în clădire, respectiv un hol mare/zona de regrupare de unde se face distribuția generală în clădire. La nivelul parterului se amenajează 4 laboratoare a câte 20 de locuri fiecare. La etajul 1 se va afla un amfiteatru de cca 200 de locuri care ocupa colțul sud-vestic al etajului 1, cabinetele doctoranzilor, asistentilor și lectorilor spre str. Donath, grupurile sanitare inclusiv pentru persoane cu handicap ,respectiv doua scări și liftul prin care se asigura legătura pe verticala intre nivelele clădirii. Etajul 2 va avea cabinet profesori, cabinet conferentiari și cabinet lectori, birouri, secretariat, etc. La etajul 3 se regăsesc două săli de curs, un cabinet destinat lectorilor și un birou administrativ. 

Terenul studiat este amplasat în mun. Cluj-Napoca, în cartierul Grigorescu, și se afla în imediata vecinătate a Casei Radio, la intersecția a doua artere importante: Str. Donath și strada Mirăslău.În situația propusa , atât accesul auto cât și cel pietonal se vor putea realiza doar din strada Donath, de pe latura sud-estica a terenului, fiind singura latura accesibilă din domeniul public. 

Din punct de vedere al locurilor de parcare, zona este destul de aglomerata. Este de menționat ca beneficiarul deține o parcare privata în incinta Facultatii de Știința și Ingineria Mediului. (aprox. 85 locuri de parcare).

Achiziția clădirii deținute de Banca Transilvania pe strada Barițiu

În 2018 se discuta despre faptul că UBB ar fi ajuns la un acord cu Banca Transilvania pentru achizițonarea clădirii de pe strada George Barițiu pentru suma de 4 milioane de euro, după cum informa actualedecluj. Clădirea urma să fie noul sediu al Facultății de Matematică Informatică. Achiziția însă nu a fost privită cu ochi buni de o parte a cadrele universitare deoarece nu era proiectată pentru a găzdui cursuri și seminarii. Se pare că UBB a renunțat la această deciziei, iar Facultate de Mate Info va beneficia de un sediu nou în Grigorescu. 

 

Adauga comentariu