Aș face orice pentru ”casă”... ca să îmi deconteze Guvernul banii de campanie electorală. Cap de afiș: TMK Research Services SRL și Bogdan Pivariu

A fost odată ca-n povești o lege electorală modificată prin care românii sunt încurajați să candideze la toate tipurile de funcții politice, cu mențiunea că dacă fac un scor minim de 3% își primesc banii cheltuiți în campanie. Dar este de notorietate că românul e cel mai bun combatant la orice, în special pe ceea ce pare imbatabil. 

Legea arată că deconturile respective nu se fac doar în funcție de scorul electoral, ci și în funcție de procedura transparentă și legală care atestă suma cheltuită și cerută la decont. Acum se pune problema astfel: cum zicem că un serviciu a costat x pesos și în realitate să coste mai puțin și să rămânem cu diferența? Complicată ipoteză. Nu e sigur, dar pare a fi și cazul lui Bogdan Pivariu, candidatul PNL la primăria Florești, care ne arată transparent cum TMK Research Services SRL, societată comercială deținută de Tritean Marius Claudiu, îi dă reclamă cu afișul pe Facebook. Știți voi, sponsorized and shit. 

Problema nu e că tânărul are o firmă de consultanță și imagine, ori mai știm noi ce își trec pe facturi. Problema e ca era prea frumos să fie vorba de cineva cu experiență și nu o firmă fantomă, înființată în 2015, activată ca un întrerupător de electricitate. 

Căci, iată, acest TMK Research Services e un SRL de apartament, care are de trei ani încoace o frumoasă cifră de afaceri: ZERO. 

Adauga comentariu