UPDATE Fabrica de hârtie de la Dej, cuprinsă de flăcări. Pompierii au suplimentat numărul de autospeciale cu care intervin / VIDEO

UPDATE 17.40: Flăcările au fost stinse se lucrează pentru desfacerea panourilor și stingerea focarelor mocnite.

Pompierii au intervenit de urgență la fabrica de hârtie Pehart Tec Dej, care produce hârtia Pufina, unde a izbucnit un incendiu într-una din halele de producție. Potrivit primelor informații, incendiul a pornit din sala în care se aflau mai mulți tamburi uscați de hârtie și o hotă montată în apropierea acestora. Flăcările au cuprins hota și întreg acoperișul halei, cu instalația electrică. La acest moment, mașina care produce hârtia a fost ferită de flăcări, aceasta fiind cel mai valoros bun din interiorul halei. Întreaga hală a fost construită prin credit bancar și are, cel mai probabil, asigurare. Totodată nu există persoane rănite în incendiu. 

„În aceste momente se intervine pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală a fabricii de hârtie din Dej.
Intervin la fața locului trei autospeciale cu apă și spumă, care au sunt suplimentate cu două autospeciale și o platformă pentru intervenții de la înălțimi”, arată cei de la ISU Cluj. 

Hala respectivă are peste 9.000 de mp, dotată cu o mașină de fapricat hârtie care produce 82 de tone de hârtie pe zi. 

 

***Potrivit celor de la Produs în Ardeal, producătorul de hârtie Pehart Tec Grup, controlat de fondul de private equity Abris Capital, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 538 mil. lei (113,5 mil. euro), în creştere cu aproximativ 3% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 26 mil. lei (5,5 mil. euro), de 46 de ori mai mare faţă de anul precedent, când producătorul de hârtie a realizat un câştig net de apoximativ 569.000 de lei (123.000 de euro), conform datelor publice. Pehart Tec Grup a ajuns anul trecut la un număr mediu de 512 angajaţi.

Compania produce prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste sau şerveţele, care ajung în marile lanţuri de magazine sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Pehart Grup este prezent în 14 ţări cu produsele sale de uz casnic şi uz industrial. Compania exportă hârtie absorbentă brută în centrul, estul şi sudul Europei, în ţări precum Ungaria, Grecia, Serbia, Cehia, Bulgaria, Austria şi Polonia, potrivit informaţiilor de pe site-ul Pehart Tec Grup. Produsele procesate pentru uz casnic sunt comercializate sub mărcile proprii Alint, Pufina şi Altessa, şi sub mărcile private. 

Sursa Foto: Știri de Cluj

Știre în curs de actualizare... 

Adauga comentariu