Există viață după Lucan. Două transplanturi de rinichi au fost efectuate cu succes miercuri noapte

La Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj au fost efectuate miercuri noaptea două transplanturi de rinichi. Primele operații după încheierea epocii Lucan au fost efectuate cu succes. După ani de zile în care Institutul a întâmpinat nenumărate probleme din cauza managementului defectuos al chirurgului Mihai Lucan, lucrurile par să intre pe un făgaș normal. 

“In cursul noptii s-au derulat in cadrul Institutului doua interventii de transplant renal. Au beneficiat doi pacienti in varsta de 55 si 60 de ani.  Interventiile au decurs normal”, a precizat Silviu Moga, managerul Institutului de Urologie Cluj.

Echipele care au efectuat cele două transplanturi au fost coordonate de către doi medici cu ani de experiență în domeniu. Operațiile au început miercuri seara la ora 8 și au fost încheiate cu succes imediat după miezul nopții. 

 “O echipa a condus-o doctorul Elec Florin, pe cealalta eu. Interventiile au decurs bine, fara complicatii, pacientii de simt bine, cu reluarea imediata a diurezei,  grefele sunt funcționale”, a completat chirurgul.

Cei doi rinichi au fost preluați de la un donator decedat, iar echipele de medici s-au mobilizat în cel mai scurt timp pentru a le putea oferi altor doi pacienți șansa la o viață normală.  

 

Comentarii

adi

21.04.2017 11:55

BRAVO LOR

Claudia

22.04.2017 17:53

Bineînțeles că sunt si alții care știu și pot opera, care sunt foarte buni si de incredere. Noi, românii, avem obiceiul de a ne face "chip cioplit" din câte un medic, îl venerăm, il divinizăm, de parca ar fi chiar Mesia contemporan cu noi.Sunt foarte mulți medici buni, dar cei pe care noi, populația am inceput să-i divinizăm, nu-i lasă, pe ceilalți, să-si facă treaba, dacă pot, îi țin în stand-by zeci de ani. Și aceasta e un motiv pentru care medicii tineri pleacă, se gândesc (si așa si e) că n-au să-i lase "dinozaurii" să-și facă meseria așa cum știu si pot .A dispărut Lucan, nu-i nicio problemă, sunt alții care se pricep, cu siguranță mai omenoși si mai putin avari, cel puțin la inceput!

Rezident

21.12.2017 11:18
Normal ca medicii tineri pleaca... nu ne lasa in toata tara sa operam... ca plicul intra in buzunarul batranilor sefi... si eu am plecat din tara... Aici castig de 10x mai mult decat la Cluj. Mare pacat, pentru ca nu am venit pt bani ci pt a invata meseria, ca sa pot uita in ocii bolnavului si sa-i spun ca da, pot sa-l ajut. 

Ioan

22.04.2017 18:04

Felicitări și sănătate pacienților.

Eu

23.04.2017 07:06

De mult nu facea lucan operatiile. asista si lua banii.

darius

23.04.2017 22:20
Mare adevar

Nadia Boia

23.04.2017 15:22

Tot respectul pt doctorul Elec Florin.Un medic de milioane.

Fati

23.04.2017 17:07

Da ce a crapat Lucan .Era si timpul.

darius

23.04.2017 22:19
Dr. Moga Silviu un doctor de calitate si un om cu suflet mare.Sa-i ajute dumnezeu in tot ceea ce face!

Gigel

25.04.2017 16:50

Aceasta boala a medicinii clujene (doctorul Lucan)a facut doar rau sistemului medical clujean prin conditionarea actelor medicale la mii de pacienti(le spunea pacientilor ca spitalul nu le poate rezolva problema insa totul se poate rezolva contra cost la LukMed), pe care-i opera in propria clinica (incasand mii de euro) in timp ce ei erau internati la stat. Ar trebuii cercetati penal si cei care l-au sustinut in astfel de demersuri (directorul spitalulilui si cei din conducerea colegiului medicilor), prin care si-a dezvoltat propria afacere, in timp ce institutia statului era saracita si anumite aparate defectate in mod voit (informatii pe care le stiu anumiti angajati ai spitalului). Acest om a tinut pe loc activitatea de transplant pt a detine monopolul in acest domeniu. Ma mir ca este acum verificat de politie, deoarece de ani buni a fost tinut in brate de politicieni, care au ordonat musamalizarea a catorva cazuri in care trebuia cercetat penal. Pacat ca astfel de oameni au primit distinctii publice de "cetatean de onoare". Se pare ca a depus juramantul lui IPOCRIT si nu a lui Hypocrate.

dud

28.04.2017 07:56

Da, din pacate doctorul Lucan are faima unui om fara inima si far constiinta mai ales. Toate suspiciunile legate de transplanturi pt cetateni bogati ucrainieni sunt adevarate???

Liliana

02.05.2017 23:26

Da o murit Lucan sau l-o luat DNA-ul?

Liliana

02.05.2017 23:32

Sunt doctori cu suflet nu ca gunoiul de Lucan,care ar fi vrut să își facă meseria cu suflet și nu pe bani,că nu l-am săturat dracu de atatia bani câți o luat și o băgat o grămadă de oameni în pământ!!!

Magda

10.05.2017 00:07

In sfârșit a disparut afaceristul Lucan, scorpia fără inimă.
Au scăpat medicii de teroristul care tot timpul ii teroriza.
Felicitări domnului doctor Silviu Moga pentru curaj. Toți medicii de la acest institut sunt buni profesionisti. Le doresc mult succes si sănătate. Mulțumesc domnului doctor Ghervan Liviu pentru răbdarea cu care l-a pus pe picioare pe tatăl meu.

Adauga comentariu