Exercițiu de amploare al ISU Cluj la Spitalul de Recuperare

Un exercitiu de amploare al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj este în desfășurare la Spitalul Clinic de Recuperare din cartierul Zorilor. În cadrul acestui exercițiu participa Jandarmeria, Ambulanta Cluj și Politia Locala.

Prefectul Aurel Chereches, prezent la fața locului, a declarat pentru Ziar de Cluj că "un astfel de exercitiu este extrem de important, pentru ca scoate în evidență minusurile care se pot corecta".

Exercițiul celor de la ISU a început la ora 11.00, iar în cadrul acestuia sunt ”angrenate forțe și mijloace din două subunități de intervenție”, conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Comentarii

Rares

13.07.2018 01:10

Este ceva timp de cand m-am externat din Spitalul de Recuperare si desi mi-am promis ca am sa scriu despre relele tratamente aplicate in plina vara pacientilor, inclusiv Comitetului Pentru Prevenirea Torturii de la Helsinki, odata cu trecerea timpului tinzi sa lasi de la tine, insa ma gandesc ca vara este lunga si sunt sute de pacienti care au de suferit. Pe scurt, este vorba de un plan de masuri luat in urma unui suicid a unui pacient a spitalului, prin care s-au montat incuietori la geamuri iar infirmierele, pe baza de semnatura, au preluat cheile si au obligatia sa tina ferestrele in pozitia rabatat. In saloane se fac 28-30 de grade. Se lasa usile deschise pt a se face putin curent. Personalul este de acord, inclusiv medicii, ca nu e normal ceea ce se intampla. Se aproba ventilatoarele de acasa, dar ele nu fac fata. Ce este interesant, este faptul ca aceasta reglementare este respectata numai la etajele superioare (eu am fost internat la 7) unde personalul este mai disciplinat, fiind vorba de chirurgie (ortopedie traumatologie). Aceasta stare de fapt ar trebui prezentata pe larg intr-un material jurnalistic. Daca aveti fotografii cu etajele superioare ale spitalului veti vedea ca ceea ce va spun este adevarat.
Totusi pentru corectitudine trebuie sa spun ca am fost impresionat de:
- profesionalismul medicilor si a asistentelor
- calitatea deosebita a hranei (mancarea este foarte gustoasa in ciuda alocarilor bugetare mici).

Adauga comentariu