Exemplu pentru colegii din IPJ Cluj: In loc sa il amendeze pe omul fara lemne de foc, i-a donat din buzunarul sau bani sa isi ingrijeasca familia

Dupa ce Echipa NCN TV a plecat din Belis au si aparut primele sesizari impotriva persoanelor care au indraznit sa vorbeasca, in reportajul Padurea Retezatilor, despre saracia din comuna si lipsa lemnelor de foc. 

La inceputul acestei luni vi l-am prezentat pe Giurgiu Marut un localnic din satul Poiana Horea, comuna Belis care avea internat copilul in spital pentru ca nu avea lemne de foc pe timpul iernii, iar micutul s-a racit. Marut povestea atunci cum primaria a blocat exploatarea de masa lemnoasa pentru a da lemn de foc oamenilor si ca nu mai stie cum sa fac sa isi ingrijeasca familia. Intre timp, Stefanut, mezinul familiei, in varsta de aproape doi ani, a iesit din spital si in urma cu cateva zile a fost reinternat de urgenta pentru aceeasi problema. 

Aflat in fata faptului implinit si impins de nevoi, Marut a incercat sa vanda cativa busteni familiei Mihut, care la randul ei era in vizorul autoritatilor dupa ce a dezvaluit cum se fura lemnul din Belis si cat de greu o duc oamenii din satele aferente. 

Astfel ca, seful de post din comuna a fost nevoit sa mearga sa o controleze pe aceasta, dupa ce a aparut o sesizare anonima, la scurt timp de la publicarea anchetei NCN TV. 

In timp ce ii verifica lemnele Angelei Mihut, Marut a aparut cu niste busteni pe care voia sa ii vanda femeii. Fiind luat la intrebari, barbatul a marturisit ca nu are acte pe acei busteni (0,80 mc lemn). 

Agentul Marius Rat a facut un gest uimitor: i-a dat avertisment omului si afland ca voia sa vanda lemnele sa mearga la spitalul din Huedin, unde erau internati copilul si sotia sa, a scos din buzunarul sau suma de 100 de lei pe care i-a inmanat-o lui Marut, spunandu-i sa foloseasca banii pentru a avea grija de familia sa. 

Cat despre datoria de politist, Marius Rat a aplicat legea prin acel avertisment si confiscarea bustenilor in cauza. 

Pentru gestul sau, Ziar de Cluj ii dedica azi rubrica "Jos palaria"!

 

Comentarii

Iosif

22.03.2018 07:45

Jos pălăria! Respect și apreciere! Dl Olar &co, aude/vede? Nu cred...

Horia

22.03.2018 10:28

Un gest de omenie, ce mai. Felicitari.

David

22.03.2018 13:00

Nu este chiar asa cum apare acest politist pe nume Rat Marius este un pericol public la adresa cetetenilor din zona ,el i-a adus pe acesti oameni in pragul disperarii,i-a batut,i-a maltratat i-a facut se se reclame intre ei,ii terorizeaza de ani de zile aceasta este adevarata fata de politist,este protejatul serviciilor secrete,deoarece isi da colegii in gat,cu alte cuvinte este un om de nimic, avid de putere ,este corupt de putere,iar cine il lauda nu-l cunoaste ,iesiti in zona Belis,marisel si discutati cu oameni obisnuiti de acest politist,foarte multi o sa le fie frica dar veti gasi si oameni care o sa vorbeasca,

Tosa Ioan

22.03.2018 15:20

Da asa este confirm spusele d-lui David,ba mai mult de atata are si dosare penale in lucru la Parchetele din Cluj si o sa vedeti pana la urma cum i se va termina cariera acestui politist care se tine smardoi.

Adauga comentariu