EXCLUSIV Un angajat CTP Cluj a dat cu bâta în baltă, extrem de urât. A amendat un elev care avea transport gratuit și a obligat mai mulți copii să meargă pe jos, în frig

Din seria ,,Primim pe adresa redacției”, astăzi vă relatăm un episod incredibil despre un angajat al CTP Cluj-Napoca care și-a ,,uitat” complet atribuțiile și locul.

Sergiu Cosovan, un adolescent din localitatea Câmpenești s-a ales marți dimineața cu o amendă foarte mare; deși transportul este gratuit pentru elevii Liceului Tehnologic "Ștefan Pascu", pe baza unei Hotărâri de Consiliu Local - adoptată de primăria Apahida - care datează din 2014.

Mai mult, controlorul a sărit calul grosolan și după ce l-a taxat pe elevul cu pricina, a coborât din autobuz un grup de copii, obligându-i să parcurgă restul drumului până la școală pe jos. 

,,În dimineața asta, (16.01.2018), la ora 07:30 când am urcat în autobusul M41L din Câmpeneşti, am primit amendă pentru că nu aveam bilet/abonament. Mergeam la școală în Apahida (Liceul Tehnologic "Ștefan Pascu"). Deși, de la școală ni se zicea că avem gratis pe autobus, dacă prezentăm carnetul de elev. Am prezentat carnetul și automat mi-au scris amendă 150 RON (pe loc 35). Pe alți copii i-au dat jos și au trebuit să meargă până la școală pe jos. Din Cîmpeneşti până la școală în Apahida. Copii aveau vârsta între 10-15 ani. Nu mi se pare corect ca pe frigul ăsta de - 8°C să pună niște copii sa meargă pe jos, dacă de la școală ni se zice ca avem GRATIS!!!”, ne-a scris Sergiu Cosovan. 

Contactat de Ziar de Cluj pentru explicații, directorul CTP Cluj, Liviu Neag ne-a spus că nu știe de caz și ne-a direcționat, iritat, la un subaltern. 
,,Nu știu de caz, eventual o să vă dau să vorbiți cu cineva care s-a ocupat de toate amănuntele. Operator e CTP pe ruta respectivă, dar nu Neag, directorul face chiar toate în CTP. Mai am subalterni”, a declarat Neag.

Din informațiile primite, ulterior, de la un alt reprezentant al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, reiese că agentul CTP care a aplicat abuziv regulamentele CTP, nu ,,știa” că transportul este gratuit pentru elevi pe ruta Câmpenești-Apahida, deși lucrează de un an în companie. Controlorul riscă mai multe sancțiuni, după ce va trece prin fața unei Comisii de Cercetare Disciplinară. 

,,Este un caz care s-a cercetat. Am unele informații, în sensul că dimineață a fost un echipaj de controlori de bilete mai nou care a aplicat ceva sancțiune unui elev în intervalul orar 07:00-09:00. Conform unui HCL (Hotărâre de Consiliu Local n.r.) din 2014, eliberat de Primăria Apahida, elevii de la Liceul Tehnologic Ștefan Pascu pot călători pe baza carnetului de elev în acest interval orar, fără să aibă abonament asupra lor. Acest lucru nu a fost cunoscut de către colegul nostru, Ivăncică, controlor de bilete, și se pare că ar fi aplicat o sancțiune. Mă îndoiesc să fie cuantumul amenzii 150 de lei, e cam mare. 150 e în cazuri speciale: ori e bilet de suprataxă, ori amendă.

Oricum, nu trebuia să fie sancționat. Angajatul CTP știa care sunt regulile, cu atât mai mult că a fost instruit. Va fi o Comisie de Cercetare Disciplinară și pe lângă reinstruire, vor fi aplicate și sancțiunile care se impun. În funcție de gravitatea faptei și în funcție de abaterile pe care le-a mai avut angajatul și conform Codului Muncii. Din câte știu eu, acest angajat nu a mai avut abateri. Aștept să am o contestație în scris, în momentul acesta am doar informații. A fost o sesizare telefonică la compartimentul controlori. Aștept să văd dacă este elevul Liceul Ștefan Pascu și o să facem demersurile necesare, apoi îi va fi returnată contravaloarea amenzii. Oricum, controlorul de bilete își asumă că a constat greșit. Se va face reinstruire cu toți controlorii. Dacă s-au dat mai multe amenzi, o să ni le asumăm noi, nu elevii. Singurul incovienent a fost deranjul și faptul că elevii au mers pe jos, dacă au fost coborâți”, ne-a informat Alin Oaidă, şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei din cadrul CTP Cluj-Napoca.

Alin Oaidă a mai precizat că acest incident e unul izolat pentru CTP și că din 2014, de când elevii Liceul Tehnologic "Ștefan Pascu" circulă gratuit pe ruta Câmpenești-Apahida, niciun control nu le-a provocat neplăceri.

Comentarii

Claudia

16.01.2018 19:22

Un prostalău frustrat căruia îi e ciudă pe copiii ăia că merg la școală și n-o să ajungă niște controlori proști ca el!Iar Neag, se poartă ca vechilul pe plantație.O grămadă de aparate din mult-lăudatul sistem de ticketing nu funcționează, nici în autobuze, nici aparatele de cumpărat bilete. Unele functțonează doar cu monede, altele doar cu bancnote, unele nu dau rest. Dar, suntem , nu-i așa, cel mai digitalizat oraș al Europei!

Nicu

17.01.2018 08:29

Si eu ma mir, chiar nu exista DNA la Cluj? Mai mult de jumatate din aparatele Tiketing nu functioneaza, s-a astepatat frumos, fara graba cu toate ca existau mii de sesizari, sa iasa din garantie. Este groaznic sa-ti plece autobuzul din fata, din statie si tu ca si client CTP sa nu reusesti sa-ti cumperi bilet ca ori e stricat, ori nu da rest, ori are blocate fantele pentru bancnote sau monede iar despre plata cu cardul  e jale. Apoi urci in autobus si cauti compostorul ca aparatele care valideaza biletul cu data/ora sunt unele stricate, in altele trebuie sa potrivesti biletul intr-un anumit fel. E groaznic pe ce s-a platit milioane de euro. Doar pentru parandarat? Cineva nu raspunde de asta?

mitrutz

16.01.2018 20:52

I-a instruit pe dracu', doar suntem in Romania! A venit astazi sa se angajeze, aia bucurosi ca au mai prins un fraier disperat ca nu vrea nimeni sa fie controlor, i-au dat legitimatie si l-au trimis pe teren, ca ,,las' ca invata el din mers, cum am invatat si noi, ca e baiat destept!''! In Romania nimeni nu te instruieste fiindca nici aia care trebuie sa te instruiasca nu stiu mai nimic! In strainatate da, exista instructaj la un loc nou de munca, dar la noi canci!!

traian

17.01.2018 10:32

     Unii controlori sunt bădărani de-a dreptul. Pe mijloacele de transport în comun ar trebui montate postere prin care să li se ceară călătorilor  să nu mai folosească abuziv telefoa- nele mobile. Sunt unii nesimțiți, și nu puțini, care din plictiseală, pentru ca să le treacă mai repede timpul se angajează în conversații cu prietenii și fără să vrei asculți rețete de prăji-turi, buletine medicale, detalii despre chefuri, asezonte cu ,,mă, să-mi bag...'' și alte înju-rături, iar dacă protestezi ești pe loc făcut nesimțit și ți se spune să-ți ții gura. Inclusiv con-ducătorii auto sunt deranjați, dar ... tac.

clujean

17.01.2018 11:57

am fost de fata la un incident pe linia 8 mergea spre aeroport.au urcat cam 7 baieti cu rucsacuri din suedia sau danemarca ,hop pe ei si controlorii care nu iau lasat sa cumpere bilet de pe telefon ,si iau cerut banii de amenda in euro!!!unul din controlori cand scotea banii un tanar zicea ...more,more....in fine au platit cam 140 de euro cum am vazut eu nu au dat chitanta si au coborat nemernicii.am sunat la 112 dar operatoare a refuzat sa trimita un echipaj pe motivul ca controlorii stiu bine ce au voie sa faca si ce nu.

ion

18.01.2018 16:41

astea is gunoaiele si incopetentii angajati de CTP.Merita dat afara acel incompetent de controlor si sa fie instruiti cand cer biletele la control sa vorbeasca frumos si civilizat

Adauga comentariu