EXCLUSIV Turdeanul Ovidiu Roja, trimis in judecata pentru ULTRAJ. Tribunalul Cluj a schimbat decizia Judecatoriei Turda

Turdeanul Ovidiu Roja, iesit din inchisoare in urma cu cateva luni, a fost din nou trimis in judecata, de data aceasta pentru ca a sarit in apararea unei femei din Turda. Potrivit informatiilor de la dosar, Ovidiu Roja a atacat un politist, desi acesta nu era in timpul orelor de munca sau in uniforma, pentru ca individul si-a imobilizat la pamant propria vecina. Roja i-a cerut lui Catalin Georgescu, politist in Turda, sa ii dea drumul femeii. Georgescu i-a precizat lui Roja sa tina cont de faptul ca el este politist si sa nu intervina in conflict, insa interlopul turdean l-a atacat pentru a o elibera pe femeia culcata la pamant. 

Georgescu a primit o lovitură cu piciorul de la Roja, motiv pentru care si-a scos certificat medico-legal si i-a facut plangere acestuia. Roja a fost arestat in urmatoarele zile si in mai putin de doua luni a fost trimis in judecata pentru ultraj. La randul sau, victima care a fost imobilizata de catre politistul Georgescu a depus plangere impotriva vecinului sau, insa aceasta plangere nu a fost solutionata. 

Ultima masura preventiva, luata impotriva lui Ovidiu Roja, a fost decisa de catre Judecatoria Turda, pe 29 iulie. Magistratii au decis atunci sa ii prelungeasca arestul preventiv pentru inca 30 de zile, insa Ovidiu Roja a contestat masura la Tribunalul Cluj, iar judecatorii Simona Trestian si Marius Lupea au decis schimbarea masurii in arest la omiciliu. 

„În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a şi art. 205 din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul R.O., aflat în Penitenciarul Gherla, împotriva Încheierii penale nr. 649/29.07.2019 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Turda, pe care o desfiinţează în întregime şi, soluţionând cauza: În baza art. 242 alin. 2 rap. la art. 218 din Codul de procedură penală dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpat prin Încheierea penală nr. 68/03.07.2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Turda, astfel cum a fost modificată prin Încheierea penală nr. 173/10.07.2019 a Tribunalului Cluj, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.08.2019, măsură ce constă în interdicţia de a părăsi locuinţa situată în mun. Turda, xxxxx, jud. Cluj fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 din Codul de procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: a)să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b)să nu comunice cu persoana vătămată G.C. şi cu martorii menţionaţi în rechizitoriu (G.M.B.,D.V.S., S.A.T., G.I.M., P.R.R., P.G., F.A., D.G.M., F.G.B.), respectiv cu numitul G.A.M.direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 221 alin. 4 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv. Dispune punerea de îndată în executare prin eliberarea din detenţie. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 07.08.2019.

 

In prezent, politistul Catalin Georgescu nu s-a exprimat cu privire la pretentii financiare de la Ovidiu Roja, insa apare ca parte vatamata in dosar. 

Citeste mai multe despre acest caz: 

EXCLUSIV Interlopul Ovidiu Roja, recent eliberat din penitenciar, a atacat un politist din TURDA

EXCLUSIV Rasturnare de situatie in cazul politistului lovit de Roja. De ce a fost arestat Ovidiu Roja si ce a declarat in instanta?

Adauga comentariu