Exclusiv! Supraveghetoarea AGRESIVĂ de la Liceul pentru Deficienți de Auz, trimisă în judecată la un an după ce a bătut o elevă: “TE OMOR!, TE OMOR!”

Scandalul din vara anului trecut, de la Liceul Tehnologic pentru Deficienți de Auz, s-a concretizat cu trimiterea în judecată a femeii care agresa minorii din incinta unității de învățământ. Potrivit informațiilor obținute de Ziar de Cluj, GATI ENIKO ERZSEBET, supraveghetoarea bătăușa, a fost trimis în judecată, în urmă cu două zile, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. 

În iunie 2018, Eniko Erzsembet a lovit cu brutalitate o fetiță de numai 13 ani. Parinții fetei au depus plângere penală împotriva angajatei liceului, iar procurorii au dispus trimiterea în judecată a acesteia. 

„Vă aducem la cunoștință că prin rechizitoriul din data de 30.08.2019, întocmit de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei G.E.E. pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 C.pen. rap. la art. 193 al. 1 C.pen. În fapt, s-a reținut că inculpata, având calitate de supraveghetor de noapte la internatul din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz din Cluj-Napoca, la data de 10.06.2018, în jurul orei 20:20, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a agresat-o fizic pe persoana vătămată I.I., minoră în vârstă 13 ani, elevă cazată la internatul liceului, în timp ce aceasta se afla pe holul clădirii principale a școlii, prinzând-o de gât, trăgând-o de păr şi lovind-o la nivelul capului, din cauza faptului că persoana vătămată nu a ascultat indicaţiile date de inculpată, între cele două iscându-se un conflict în cadrul căruia s-au agresat reciproc”, arată anchetatorii. 

Citește și: O elevă de la Liceul pentru Deficienți de Auz Cluj a fost bătută de pedagogă și amenințată cu moartea: “TE OMOR!, TE OMOR!”. Tinerii cazați la internat au fugit în stradă – FOTO și VIDEO

ATENȚIE, IMGINI ȘOCANTE!

A contestat decizia de concediere

Deși în spațiul public au apărut imagini incontestabile cu agresiunile supraveghetoarei, după ce s-a luat decizia de a fi concediată, Eniko Erzsembet a dat în judecată instituția, cerând să fie repusă pe post. Instanța însă a reținut că procedura a fost legal îndeplinită și a respins cererea agresoarei. 

 „Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta GATI ENIKO ERZSEBET împotriva pârâţilor: LICEUL TEHNOLOGIC SPECIAL PENTRU DEFICIENŢI DE AUZ CLUJ-NAPOCA și INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN CLUJ”, se arată în soluția pe scurt. 

Ulterior, la Curtea de Apel Cluj, Eniko a obținut anularea sentinței și rejudecarea contestației pe decizia de concediere. Dosarul se află în curs de soluționare. 

 

Daca va fi condamnată, Eniko Erzsembet riscă un an de închisoare sau o amendă administrativă. 

Adauga comentariu